Λιμουζίνες αντί για βούτυρο;

Ανακοίνωση της παράταξης Μένουμε Θεσσαλονίκη

Η αποκάλυψη του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή, ότι από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης περνάει θέμα, που αφορά στην δωρεά λιμουζίνας από ιδιώτη προμηθευτή του Δήμου στην διοίκηση, αντικατοπτρίζει πλήρως την απουσία πολιτικής συνείδησης, προσανατολισμών και στρατηγικής από την πλευρά της. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απέσυρε το θέμα «για διευκρινήσεις» και εξήγησε ότι το όχημα αποτελεί πάγια ανάγκη του οργανισμού για τις μετακινήσεις επίσημων προσκεκλημένων ή για τη μετάβαση τους σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, τα όσα ισχυρίστηκε μάλλον εκθέτουν τη διοίκηση Ζέρβα. Κατά την εκτίμησή μας, ο Δήμος της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να έχει διαφορετική αντίληψη σχετικά με τις κάθε είδους χορηγίες ιδιωτών ή άλλων φορέων.

Προτείνουμε:

Να δημιουργηθεί ένα Ειδικού Ταμείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και να οριστούν συγκεκριμένες προτεραιότητες για της χορηγίες.

Σε μια τέτοια ιεράρχηση, το περιβάλλον, η κοινωνική αλληλεγγύη και ο πολιτισμός έχουν προτεραιότητα. Περιμέναμε λοιπόν από τον εν λόγω εργολάβο, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των υπηρεσιών καθαριότητας, να συμβάλει στην ίδρυση ενός αστικού κήπου (καλλιεργητικού ή καλλωπιστικού), στην λειτουργία κάποιου κοινωνικού ιατρείου, ή στην χρηματοδότηση κάποιας δράσης για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όσο για τις μετακινήσεις υψηλών προσώπων προς άλλες περιοχές της χώρας, πολλοί Δήμοι εξασφαλίζουν δωρεάν ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα στο πλαίσιο προγραμμάτων προώθησης της οικολογικής μετακίνησης. Εμείς όμως το πάμε «παραδοσιακά», με τη μέθοδο της παλαιοπολιτικής του 1950: «εργολάβος-χορηγία-λιμουζίνα».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Ευθύνης με όρους διαφάνειας, και κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αποτελεσματικότητας των χρηματοδοτήσεων που θα υλοποιήσει, αποτελεί βασική προϋπόθεση μια χρηστής διαχείρισης και κοινωνιοκεντρικής διακυβέρνησης.

Μένουμε Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s