Γ. Ρακκάς στο δημοτικό συμβούλιο: «Μετά την αρμενική γενοκτονία, η αναγνώριση εκείνης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου»

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Μένουμε Θεσσαλονίκη Γ. Ρακκά για:

-την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη, μιας μεγάλης μορφής των αγώνων για την αυτοδιάθεση του κυπριακού Ελληνισμού.

-την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, και τα ελληνικά λάθη στον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου από τους Νεότουρκους.

-το αίτημα του Μένουμε Θεσσαλονίκη για μια ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη της περιόδου 1821-1822, επειδή τα γεγονότα αυτά δεν είναι τόσο γνωστά όσο θα έπρεπε.

-Τις πολιτικές στοχοθεσίας που πρέπει να έχει ο Δήμος, με παράδειγμα τα διατηρητέα κτήρια που ρημάζουν, χωρίς ο δήμος να μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα για τη διάσωση και αποκατάστασή τους. Θα μπορούσε ο Δήμος να ζητήσει και να πετύχει ένα νέο νομικό πλαίσιο για τα κτήρια αυτά, σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες τους.

-Την εξειδικευμένη ανακύκλωση (μετάλλου, χαρτιού κ.λπ.), και αν ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει τέτοια εξειδικευμένη ανακύκλωση αποκτώντας δικά του έσοδα και ταυτόχρονα δίνοντας ανταποδοτικό χαρακτήρα όσον αφορά στους δημότες που θα συγκέντρωναν λ.χ. μέταλλο στα «πράσινα σημεία»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s