Ο κοινωνικός καννιβαλισμός των δημόσιων χώρων – μια στενάχωρη περιήγηση στους «κήπους του Πασά»

Πολύ συχνά σε αυτήν την πόλη, συζητούμε για την έλλειψη ελεύθερων χώρων και πρασίνου. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις εντάσσουν στην ατζέντα τους αιτήματα για την αναβάθμισή τους. Τι συμβαίνει όμως με τους ελεύθερους χώρους που ήδη υπάρχουν μέσα στην πόλη, και γιατί έχουν την εικόνα που έχουν. Στην Ελλάδα, συνηθίζουμε να κατηγορούμε τις εκάστοτε δημοτικές αρχές για την ολιγωρία τους στην καθαριότητα, την φύλαξη και την προστασία των χώρων αυτών. Ωστόσο, η ίδια η κοινωνία δεν τους επιφυλάσσει καλύτερη μεταχείριση. Χθες, Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, ένα μέλος της δημοτικής μας παράταξης επέλεξε τους κήπους του Πασά για τον πρωϊνό του περίπατο. Η εικόνα που αντίκρισε, όμως, είναι ολότελα απογοητευτική, με τα σκουπίδια να βρίσκονται παντού, και να μαρτυρούν κάτι βαθύτερο για τη συλλογική μας αυτοεικόνα…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο κοινωνικός καννιβαλισμός των δημόσιων χώρων – μια στενάχωρη περιήγηση στους «κήπους του Πασά»

  1. Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος! Όπου όμως δεν πίπτει ούτε λόγος ούτε ράβδος, τότε πάμε χαμένοι. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s