Δεύτερη αποχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Παρακάτω, παραθέτουμε την επιστολή που αποστείλαμε σήμερα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την μέσω τηλεδιάσκεψης σημερινή (6/8/2020) έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας ενημερώνουμε ότι θα απέχουμε από την σημερινή τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προϋπόθεση συμμετοχής μας είναι να διαφυλαχθεί ο δημόσιος και ανοιχτός χαρακτήρας της συνεδρίασης, όπως εξάλλου ορίζεται πάγια από την σχετική νομοθεσία: «Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσια, εκτός αν ληφθεί απόφαση με πλειοψηφία των 3/5 του συνολικού αριθμού των μελών του, η οποία αιτιολογείται ειδικά και απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, ότι η συνεδρίαση πρέπει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών» (άρθρο 74 του ν. 4555/2018). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προϋπόθεση περί δημόσιου χαρακτήρα της συνεδρίασης καλύπτεται και στην περίπτωση της κεκλεισμένων των θυρών σύγκλησης του σώματος, από την τηλεοπτική κάλυψη της συνεδρίασης.

Τόσο η δια περιφοράς συνεδρίαση, όσο και η τηλεδιάσκεψη είναι έκτακτα μέσα, που δικαιολογούνται μόνον στις περιπτώσεις που τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καθιστούν αδύνατη τη διά ζώσης διεξαγωγή της συνεδρίασης (σύμφωνα με την υπουργική εγκύκλιο 18318/13.03.2020).

Δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως λύσεις, για άλλους λόγους, τους οποίους η διοίκηση δεν έχει εξηγήσει καν: Γιατί δεν ανακοίνωσε την διεξαγωγή κανονικής συνεδρίασης γι’ αυτήν την εβδομάδα εφ’ όσον είναι επείγοντα τα θέματα; Σε αυτό το ερώτημα δεν έχει απαντήσει ακόμα, προτιμώντας να απευθύνει συκοφαντίες για υποτιθέμενες «προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες».

Επί τέλους μόνο σε αυτό το πολιτικό επίπεδο μπορεί να κάνει διάλογο η Διοίκηση; Είναι δυνατόν η διεξαγωγή κανονικής συνεδρίασης να βαφτίζεται «αέναη πολιτικολογία»; Τι θέλει πραγματικά η Διοίκηση, μήπως να τις καταργήσουμε; Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή, και δείχνουν πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω για τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά δεν θα συνδράμουμε σε αυτήν την εικόνα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s