Απολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης 2019, η κριτική του Μένουμε Θεσσαλονίκη

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Μένουμε Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τον Απολογισμό του Δήμου έτους 2019 (20/7/2020):

-Ως θετικά στοιχεία της διοίκησης: δείχνει καλύτερη απόκριση από την προηγούμενη στα ζητήματα της καθημερινότητας. Επικοινωνεί καλύτερα με τις εθνικές ευαισθησίες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

-Στα αρνητικά, η κοινωνική συνοχή της παράταξης της διοίκησης είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Το πρόγραμμα της διοίκησης μετατράπηκε σε παρακολούθημα του προγράμματος που το Κράτος έχει για τη Θεσσαλονίκη, της αμερικανικής και γερμανικής πρεσβείας για την πόλη και διαφόρων ιδρυμάτων.

-Η ενδογενής δυναμική της πόλης δεν αντιπροσωπεύεται στο πρόγραμμα του Δήμου. Για παράδειγμα, η Cisco. Ενώ η Θεσσαλονίκη διαθέτει μια εταιρεία ψηφιακή που έχει διαμορφώσει σχεδόν μονοπωλιακές συνθήκες για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, ή άλλη εταιρεία, που συνεργάζεται με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έχει και πανεπιστήμια που εκτελούν προγράμματα ψηφιακής μετάβασης -ενώ έχει όλα αυτά, η Cisco προτείνει μαθήματα ρομποτικής για παιδιά, πράγμα που ήδη κάνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εδώ και 5 χρόνια. Ποια είναι η επικοινωνία του Δήμου με αυτές τις επιχειρήσεις, και γιατί δεν συνέθεσε το παζλ αυτό των εταιρειών με τη Cisco;

-Δεν υπάρχει ένας φορέας στην πόλη που να εκφράζει την εσωτερική δυναμική της πόλης. Το ίδιο ισχύει και με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. Αξιολογήθηκαν οι δράσεις του πριν παραχωρηθεί η βίλα Πετρίδη σε αυτό; Προπαγανδίζει απόψεις που αφορούν το ιδεώδες της παγκοσμιοποίησης, τις μεταεθνικές κοινωνίες, την απόλυτη κινητικότητα των εργαζόμενων και το ξαναγράψιμο της ιστορίας.

-Η Διοίκηση δεν έχει κάνει μια μεγάλη πράσινη επένδυση. Δεν έχει προσεγγίσει τους παραγωγικούς κλάδους της πόλης. Δεν έχει φτιάξει ένα σχέδιο που να αξιοποιεί τα πανεπιστήμια της πόλης. Δεν έχει κάνει τη μεγάλη κίνηση στον πολιτισμό, δεν επικοινωνεί με την πραγματική δυναμική της πόλης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s