Παρατημένα οχήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζοντας τις δράσεις για μια πιο καθαρή, όμορφη και ανθρώπινη πόλη, μέλη της δημοτικής κίνησης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» κατέγραψαν ενδεικτικά μερικά εγκαταλελειμμένα οχήματα μέσα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης -κυρίως σε δρόμους και πεζοδρόμια. Ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε περιπτώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που «πάρκαραν» ανενόχλητα για μία δεκαετία τουλάχιστον… Όσα εντοπίσαμε έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, ενώ τα περισσότερα είναι κατεστραμμένα, «μισά», σάπια ή και καμένα. Αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης, εμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών και καταλαμβάνουν ελεύθερο δημόσιο χώρο. Στις φωτογραφίες φαίνονται το πεζοδρόμιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και η οδός Ξενοφώντος… 

Προτείνουμε:

Ως πολίτες να υποδεικνύουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες τυχόν εγκαταλελειμμένα οχήματα στην περιοχή μας (με φωτογραφία και διεύθυνση). Η καθαριότητα της πόλης είναι αυτονόητο καθήκον της δημοτικής αρχής.

Όπως έχει συμβεί με τα εγκατελειμμένα ΙΧ, να εντοπιστούν και να καταγραφούν όλα τα παρατημένα δίκυκλα, τρέιλερ, καρότσες, παλιές αλυσίδες σε δέντρα…, σε όλες τις γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης και σε ολόκληρο το εκτεταμένο δίκτυο δρόμων που ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, μήκους περίπου 400 χιλιομέτρων.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ν’ απομακρυνθούν άμεσα τα παρατημένα οχήματα κ.λπ., και να καθαριστούν οι χώροι.

Δημοτική Κίνηση «Μένουμε Θεσσαλονίκη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s