Ψήφισμα καταγγελίας της Τουρκικής εισβολής στη Βόρειο Συρία

Ψήφισμα καταγγελίας της τουρκικής εισβολής στη Βόρεια Συρία, που σκοπό έχει την εθνοκάθαρση του κουρδικού στοιχείου που διαμένει στην περιοχή, και την προσάρτηση των εδαφών αυτών στην Τουρκία, κατέθεσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Μένουμε Θεσσαλονίκη Γιώργος Ρακκάς, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσο Τσαβλή. Το ψήφισμα αναμένεται να συζητηθεί στο απογευματινό δημοτικό συμβούλιο, που ξεκινάει στις 6 μ.μ.

«Επιλέξαμε να καταθέσουμε ένα ολιγόλογο ψήφισμα, που να αναφέρεται μόνο στα γεγονότα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ανεξαρτήτως παράταξης να το υποστηρίξουν», είπε ο Γ. Ρακκάς προσθέτοντας ότι «προφανώς το ζήτημα αφορά άμεσα όλους τους Έλληνες, καθώς ο τουρκικός επεκτατισμός δεν εκδηλώνεται μόνο προς τους Κούρδους, αλλά προς κάθε κατεύθυνση, και την δικιά μας, εκδηλώνεται στη Θράκη, την Κύπρο, στα νησιά του Αιγαίου, καθώς ωμά και κυνικά ο Ερντογάν δηλώνει ανοιχτά πως χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές ως εργαλείο εκβιασμού της Ελλάδας και της Ευρώπης. 

Και γενικότερα όμως, οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ολόκληρες πόλεις στη Συρία, για να εξαναγκάσουν τους πληθυσμούς που μένουν σε αυτές σε φυγή, εξελίσσεται δηλαδή ένας ανοιχτός ολοκληρωτικός πόλεμος, και είναι καθήκον της παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών να αντιδράσει, και τον Δήμων, βεβαίως, με την ενεργοποίηση της διπλωματίας των πόλεων».

Το ψήφισμα αναφέρει: «Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία ως πράξη παράνομη, που υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, και καταγγέλλει επίσης την σε εξέλιξη εθνοκάθαρση των Κούρδων της Συρίας από τον τουρκικό στρατό, αλλά και τις συνεργαζόμενες με αυτόν τζιχαντιστικές δυνάμεις».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s