Ψήφος με καθαρό μυαλό

Από το πρωΐ, μέλη και φίλοι του Μένουμε Θεσσαλονίκη, επισκέπτονται όλα τα εκλογικά τμήματα για να ελέγξουν την διάθεση των ψηφοδελτίων. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη φορά, το απόγευμα.

Στην βόλτα μας αυτή, είδαμε τον περισσότερο κόσμο να προσέρχεται με μια σαφή διάθεση αποδοκιμασίας: Η Συμφωνία των Πρεσπών, οι συσσωρευμένες καταστροφές στην οικονομία και την κοινωνία, η γενική καταβύθιση της χώρας, η απαξίωση των πολιτικών ελίτ δίνουν τον τόνο σε αυτό το κλίμα.

Καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να προσέλθουν στις κάλπες με καθαρό μυαλό, και να επιλέξουν την ψήφο τους, όχι μόνο με μια διάθεση διαμαρτυρίας, αλλά προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα: Το ζητούμενο, της πολιτικής διαδικασίας πια, είναι να βοηθήσει την κοινωνία ώστε να ξεπεράσει τον «νεοέλληνα», ως τύπο νοοτροπίας, αντιλήψεων και συμπεριφορών, την μορφή της ζωής που μας έχει οδηγήσει δηλαδή στο τέλμα.

Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, σε τάξη που κάποτε πήγαινε σχολείο στην Τούμπα, ψήφισε και ο επικεφαλής της κίνησής μας, μαζί με φίλους, ο Γ. Ρακκάς.

Γιώργος Ρακκάς ψηφοφορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s