Τα βιογραφικά των υποψηφίων μας #2

Δημήτρης Γκάζης

IMG_20190510_193108.jpg

Γεννήθηκα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, και μεγάλωσα στον χωριό του πατέρα μου, τον Άγιο Βασίλειο, Λαγκαδά. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια μοιράζω την ζωή μου μεταξύ του χωριού μου και του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Είμαι μέλος της ΚΟΕ και αρθρογραφώ στην εφημερίδα «δρόμος». Συμμέτοχος σε κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια αντίστασης και δημιουργίας του λαού μας. Εκεί συναντήθηκα με πολλούς απ’ την παρέα του «Μένουμε Θεσσαλονίκη». Στις πλατείες των αγανακτισμένων, στον αγώνα τον «επιβατών Θεσσαλονίκης» για βιώσιμες αστικές συγκοινωνίες, στις διαμαρτυρίες έξω απ’  το Γερμανικό προξενείο, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και τον Κουρδικό λαό, στο δημοψήφισμα του SOSτε το Νερό, στα συλλαλητήρια ενάντια στη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών και φυσικά στην προσπάθεια να αναδειχθεί το θέμα της μετανάστευσης της νέας γενιάς ως ένα κεντρικό πρόβλημα που πρέπει και μπορεί να αντιστραφεί.

Στηρίζω λοιπόν την προσπάθεια του Μένουμε Θεσσαλονίκη, γιατί ήταν η μόνη  ουσιαστική αντιπολίτευση στη διοίκηση Μπουτάρη. Γιατί είναι κόντρα στο σύστημα κομματοκρατίας και στους εκλεκτούς των ελίτ. Γιατί προσπαθεί να οικοδομήσει ένα εναλλακτικό όραμα αναγέννησης του τόπου μας, κόντρα στην παγκοσμιοποίηση, και την αναπτυξιακή μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και της μαζικής κατανάλωσης. Γιατί δεν υπόσχεται ότι έχει λύσεις για τα πάντα, αλλά επιδιώκει την ενεργοποίηση της κοινωνίας, των πολλών που με την πράξη τους μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Για να μείνουμε Θεσσαλονίκη. Για να φτιάξουμε μια πόλη που θα αξίζει να ζει κανείς.

 

 

Αντωνία Καραγιαννίδου

12735976_1019863954719555_1048265256_n

Γεννήθηκα μεγάλωσα και κατοικώ στην Θεσσαλονίκη. Έχω δύο κόρες. Είμαι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα. Ως πρώην μέλος του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχω σε δράσεις κι εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα: η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του νερού, οι πλειστηριασμοί κ.α. Είμαι ιδρυτικό μέλος του νεοσύστατου πολιτικού φορέα Ελληνική Πολιτική Συνείδηση. που ξεπήδησε από τα μεγαλειώδη Συλλαλητήρια που έγιναν για την Μακεδονία. Μετά από σοβαρή σκέψη, πήρα την απόφαση να στηρίξω τον κύριο Γεώργιο Ρακκά, υποψήφιο του συνδυασμού Μένουμε Θεσσαλονίκη, για την θέση του Δημάρχου στον Δήμο Θεσσαλονίκης γιατί πιστεύω ότι διαθέτει το Όραμα, τον Δυναμισμό και την Αγωνιστικότητα,, να δώσει Νεα Πνοή στην Πόλη μας που αργοπεθαίνει… Ζητώ την στήριξή σας με την Ευχή και την Ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε  το καλύτερο για την Θεσσαλονίκη μας.

 

 

Θόδωρος Μπύρος

Μπύρος Θόδωρος

Ζω στην γενέθλια πόλη μου, την Θεσσαλονίκη, από το 1960. Βίωσα όλες τις αλλαγές της και μετασχηματισμούς μέχρι σήμερα. Σπούδασα Φυσικός, εργάσθηκα σαν αναλυτής προγραμματιστής , ασχολήθηκα με το επιχειρείν, διδάσκω για χρόνια  και δημιούργησα την οικογένεια μου σε αυτή την πόλη. Καθώς αυτοί που την οδήγησαν και την οδηγούν σε δρόμους που είναι επιεικώς απαράδεκτοι, συμμετέχω στο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» θέλοντας να επηρεάσω την πορεία της πόλης μου προς διαδρομές οι οποίες δεν θα είναι ούτε ξενοφοβικές , ούτε εθνοαποδομητικές. Για μια πόλη περήφανη για όλη την ιστορίας της,  δημιουργική στον πολιτισμό, την τέχνη,την επιστήμη και την προκοπή των κατοίκων της.

 

 

Νικολαΐδου Γεωργία

20170807_193947

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συμμετέχω στο Μένουμε Θεσσαλονίκη γιατί πιστεύω στην δυνατότητα των απλών πολιτών να φτιάξουμε μια πόλη στα μέτρα μας. Να ξαναγεμίσει η πόλη γειτονιές και να έρθουμε πιο κοντά προσπαθώντας για τα απλά και τα ανθρώπινα αυτού του τόπου.

 

 

 

Παναγιώτης Ταμβάκης

E-DSC_7172-FB 2

Διδακτορικό Συστηματικής Θεολογίας- Ιστορίας της Φιλοσοφίας

Μεταπτυχιακό Παιδαγωγικής- Διδακτικής των Θρησκευτικών

Πτυχία Θεολογίας και Παιδαγωγικής

Σπουδές-έρευνα (Α. Π. Θ., Universität Augsburg): 1. Φιλοσοφική-Ανθρωπολογική-Παιδαγωγική σημασία του «ΠΡΟΣΩΠΟΥ». 2. Μάθημα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ.

……………………………

Εκπαιδευτικός- Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ

Συγγραφική ομάδα νέων (2011-16) Προγραμμάτων Σπουδών Θρησκευτικών.

Διδασκαλία στο κατ’ επιλογήν μάθημα του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. – «Ιδιαίτερα θεολογικά και θρησκειοπαιδαγωγικά ζητήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

Υποδιευθυντής Περιφερειακού Κέντρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

…………………………………………

Αιρετός εκπρόσωπος φοιτητών στο Τμ. Θεολογίας ΑΠΘ

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) Κ. Μακεδονίας

Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Σερρών

Μέλος ΔΣ Συλλόγου «Ροτόντα»

…………………………………………………….

Συνεργάτης του Στέλιου Παπαθεμελή, πρ. Βουλευτή και πρ. Υπουργού (1977-σήμερα)

Συνυπογράφων τη Διακήρυξη του Πολιτικού Κινήματος ΑΡΔΗΝ- Γιώργου Καραμπελιά (2017)

 

 

Δαυίδ Φρουζάκης

FROUZAKIS DAVID

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1960.

Σπούδασα στο Μαθηματικό τμήμα της τότε Φυσικομαθηματικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  την περίοδο 1979 – 1983.

Στη συνέχεια ασχολήθηκα με διάφορες δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα (εστίαση, εμπόριο ρούχων, κατασκευές, φροντιστήρια ) πρίν τελικά να διορισθώ στο  Δημόσιο σαν εκπαιδευτικός.

Πιστεύω ότι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο λύσεις υπάρχουν.

Και μάλιστα είναι πολύ κοντά μας. Τόσο κοντά μας που δεν τις βλέπουμε. Για την ακρίβεια είναι κάτω απο τις μύτες μας. Οι μύτες μας έχουν υποστεί πολλαπλές παραμορφώσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

(πάντα ήταν παραμορφωμένες αλλα τελευταία το κακό παράγινε).

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στα προβλήματα. Με τι όπλα θα τα πολεμήσουμε;

Πίστη, Παράδοση, Ιστορία, Πολιτισμός, Πατρίδα.

Καλή επιτυχία στο ΜΕΝΟΥΜΕ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ να έχουμε.

Υ.Γ  Προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος που διαθέτω Ελληνική μύτη.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s