Τα βιογραφικά των υποψηφίων μας #1

Γιώργος Ρακκάς, πολιτικός επιστήμονας – ιδιωτικός υπάλληλος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο

Ο Γιώργος Ρακκάς γεννήθηκε το 1981 στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (τώρα 28ο Λύκειο) και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο ΑΠΘ, και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του πάνω στο φαινόμενο της μετανάστευσης στην Ελλάδα (2018).

Απασχολείται από τα 18 του, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σε διάφορες θέσεις, υπεύθυνος σύνταξης & ύλης περιοδικών, επιμελητής εκδόσεων, βιβλιοϋπάλληλος, μεταφραστής, εργάτης σε αγιογραφήσεις ναών. Σήμερα διαχειρίζεται το τμήμα ανταλλακτικών της οικογενειακής επιχείρησης μοτοσυκλετών.

Από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις κυκλοφορούν 2 βιβλία του (Οικόπεδο και Αποικία [2014], Σύγχρονες Βαβέλ [2018]), έχει συμμετάσχει με δοκίμια και σε αρκετούς συλλογικούς τόμους, και έχει μεταφράσει επίσης τρείς τίτλους πολιτικής επιστήμης και κοινωνιολογίας (Κοινωνιολογία της Παγκοσμιοποίησης [2010], Τα Μονοπάτια του Κεφαλαίου: Δύση και Ανατολή… [2014], Η Γέννεση του Εμπορίου στην Αρχαιά Αθήνα [2018]). Αρθογραφεί από το 1999, για το περιοδικό Άρδην, από το 2004 για εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, περιοδικά, ιστοσελίδες κ.λπ. Μέλος του κινήματος Άρδην από το 1998.

Δραστηριοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τα 16 του σε κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πατριωτικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες, πάντα ανεξάρτητες και αντιμέτωπες με την κομματοκρατία και την επιμονή της στην τυφλή διχαστική έριδα. Παρακολούθησε τις διεργασίες πολλών διεθνών πρωτοβουλιών  για την αντιμετώπιση της παγκοσμιοκρατίας και των πολέμων της (Πράγα 2000, Φλωρεντία 2003, Βομβάη 2004, Παρίσι 2005, Λίβανος 2009). Από την ενηλικίωσή του, συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, και της πραγματικής δημοκρατίας -με τελευταίες εκείνες των πάνδημων συλλαλητηρίων ενάντια στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2014, ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Μένουμε Θεσσαλονίκη, και παρέδωσε την έδρα του στα τέλη του 2016, υλοποιώντας την δέσμευση της κίνησης για εναλλαγή των προσώπων στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Μαριάννα Αδαλή, εμπορικός αντιπρόσωπος και κατασκευαστής ενδυμάτων.

DSC_0368

Ονομάζομαι Αδαλή Μαριάννα. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1967. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως ασφαλιστική σύμβουλος και τα τελευταία 20+ χρόνια είμαι εμπορικός αντιπρόσωπος και κατασκευαστής ενδυμάτων.

Είμαι έγγαμη με δύο παιδιά.
Ζω και εργάζομαι σ’ αυτή την πόλη σε όλη μου τη ζωή.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά προήλθε από την ανησυχία και την αγωνία μου για την ποιότητα της ζωής μας σ’ αυτή την πόλη. Γι’ αυτό και υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου ΦΙΛΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που στόχο έχει τη διάσωση και ανάδειξη του υστεροαρχαϊκού Ναού της πλατείας Αντιγονιδών· είμαι μέλος, επίσης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που ιδρύθηκε από την ανάγκη να προστατευτούν οι επαγγελματίες από τις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές του ασφαλιστικού τους φορέα, και τώρα υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη δημοτική παράταξη “ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

Η ψήφος σας θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε το όραμα πράξη.

 

 

Δημήτρης Αλέστας, εκπαιδευτικός

Αλέστας

Ο Δημήτρης Αλέστας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι 46 ετών, έχει δύο παιδιά και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με μεταπτυχιακό στην Τοπική Ιστορία.

Μένει κι αυτός στο ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μαζί με ανθρώπους που νοιάζονται για τον άλλο και προοδεύουν, αλλά με μέτρο την αγάπη, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Που μιλούν για έναν πνευματικό πολιτισμό που απορρέει από έναν κληρονομημένο σεβασμό στη φύση, από τη λιτότητα του βίου και την ετερότητα του προσώπου. Ενός προσώπου που, όταν απολέσει τον άλλο, την πληθυντική του υπόσταση και τη συλλογική του ζωή, εκπίπτει σε άτομο, το οποίο είναι σαφώς πιο ευάλωτο στην κενότητα του υλικού ευδαιμονισμού και τελικά στη μοναξιά.

Μαζί με ανθρώπους που αναζητούν μια βαθύτερη και πιο ειλικρινή σχέση με την Ιστορία και το «Είναι», τόσο του εαυτού τους όσο και του τόπου τους. Και όταν όλα έχουν σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο στον τόπο του, τίποτα δεν είναι τοπικό αλλά έντοπο, δηλαδή παγκόσμιο.

 

Δήμητρα Βλαχάκη, δικηγόρος

Βλαχάκη Δήμητρα

Γεννήθηκα το 1980 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσα.

Aποφοίτησα από το τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ και παράλληλα με την πρακτική μου άσκηση ολοκλήρωσα τριετή κύκλο σπουδών αναλυτικής γραφολογίας στην Αθήνα (Ε.Ι.Γ) και κατόπιν σεμιναριακό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στον κλάδο στης δικαστικής γραφολογίας. Είμαι, επίσης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) του ΑΠΘ στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου.

Απασχολούμαι ως δικηγόρος και είμαι εγγεγραμμένη με την ιδιότητα της δικαστικής γραφολόγου στους Πίνακες Πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πολιτικής Συνείδησης (Ε.ΠΟ.Σ) και μέλος του κινήματος «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», που πρωτοστάτησε στην διοργάνωση των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας Πρεσπών το διάστημα 2018-2019.

 

Ειρήνη Βροχοπούλου, συνταξιούχος ιατρική επισκέπτρια

59522086_2464259893593009_2266170357645836288_n(1)

Είμαι η Ειρήνη Βροχοπούλου, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη από οικογένεια που έδωσε αγώνες για μία ελεύθερη και καλύτερη πατρίδα. Βλέποντας τη σημερινή κατάσταση, αποφάσισα να συμμετέχω με όσες δυνάμεις έχω στην κοινή προσπάθεια των νέων ανθρώπων για την Θεσσαλονίκη. Μία προσπάθεια που δεν αφορά μόνο την πόλη μας αλλά και την Μακεδονία μας, σ’ αυτές τις δύσκολα ιστορικές στιγμές δεν θα ήθελα να μείνω αμέτοχη. Γι αυτό απάντησα θετικά στο κάλεσμα των ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ν’ ακουστεί η φωνή των νέων ανθρώπων με επικεφαλής έναν νέο αγωνιστή τον Γιώργο Ρακκά που δίνει καθημερινούς αγώνες για την πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης μας, «δίχως φυγή και δίχως υποταγή». Εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε ευθύνη για το σήμερα και υποχρέωση να στηρίξουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο δίπλα στους νέους ακομμάτιστα. Επέλεξα να συμμετέχω ενεργά διότι με εκφράζει εμένα και το ιδεολογικό αντάμωμα γενεών που προσπαθούν να απαντήσουν στην γενικευμένη παρακμή της πόλη μας και κατ επέκταση της πατρίδας μας. Όλοι είμαστε χρήσιμοι, από όλους τους προοδευτικούς χώρους, κανείς μας δεν περισσεύει.

 

Μάνος Κατριβάνος, δρ. Γεωλογίας – εκπαιδευτικός

manos_portr(1)

Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ. – Εκπαιδευτικός.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (1970), όπου διαμένει μόνιμα έως σήμερα και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Γεωλόγος (B.Sc., M.Sc., Ph.D.), με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία και την έρευνα.

Ιδρυτικό μέλος (1996) του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» του Μ. Γλέζου.

Έχει δημοσιεύσει πολιτικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και ήταν ομιλητής σε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας.

Έχει ασχοληθεί με τις γερμανικές οφειλές, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την πολιτισμική αναγέννηση, το έλλειμμα δημοκρατίας και τη σύζευξη του κοινωνικού και πατριωτικού στοιχείου, καθώς επίσης με ιστορικά και εθνικά θέματα.

 

Δημήτρης Μπούσμπουρας, βιολόγος

Δημήτρης Μπούσμπουρας2

Γεννήθηκε στο Λευκοχώρι Αρκαδίας το 1962 και μένει στην Θεσσαλονίκη. Βιολόγος με ενασχόληση στην καταγραφή, μελέτη και διατήρηση της πανίδας και στην διαχείριση προστατευόμενων περιοχών. Έχει συντονίσει προγράμματα οριοθέτησης και διαχείρισης περιοχών NATURA. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και επιστημονικός σύμβουλος του Αρκτούρου.

Έχει συντάξει το βιβλίο «Τα πουλιά της Θεσσαλονίκης. Οδηγός αναγνώρισης» που εξέδωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία το 2014 και έχει συμμετάσχει σε δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην πόλη. Δραστηριοποιείται σε πολλές περιβαλλοντικές κινήσεις και στο Μένουμε Θεσσαλονίκη από την αρχή της ίδρυσής του.

 

 

Γιάννης Νικολαϊδης, μεταπτυχιακός φοιτητής.

Νικολαϊδης Γιάννης

Ονομάζομαι Ιωάννης Νικολαΐδης και είμαι 25 ετών. Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Sussex. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Μένουμε Θεσσαλονίκη οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους:

Αρχικά, στην βαθειά πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς και το πλαίσιο διαλόγου που προσφέρουν. Η ανάγκη συνεννόησης μέσω της ανταλλαγής επιχειρημάτων, με σκοπό την επιλογή των βέλτιστων πολιτικών για την αναπτυξιακή και οικολογική μεταμόρφωση της Θεσσαλονίκης, είναι κάτι που οφείλουμε ο καθένας ξεχωριστά στην κοινωνία και τη ζωή της πόλης.

Επίσης, στην πολιτιστική και κοινωνική πολιτική ατζέντα που προωθεί ο συνδυασμός από το 2014. Είναι γεγονός πως το Μένουμε Θεσσαλονίκη, με συνέπεια και πάθος επιμένει στην προσπάθεια να συνθέσει τον πολιτικό εκείνο λόγο που θα κινητοποιήσει δυνάμεις σε μια προσπάθεια να απαντηθούν θεμελιώδεις ανάγκες των Θεσσαλονικέων. Έτσι, όταν η ιεράρχηση ζητημάτων λαμβάνει υπόψη τη δεδομένη ιδιοπροσωπία των πολιτών και της κοινότητας είναι καταδικασμένη να υπηρετεί την αλήθεια και την ευθύνη απέναντι τους. Όταν δε, οι λύσεις που προτείνονται εμφορούνται και αυτές από την ιδια αντίληψη, αυτό τις καθιστά εναλλακτικές προς αριστερές και δεξιές πολιτικές που δεν απαντούν σε θέματα της πόλης αλλά μάλλον η μια στην άλλη, και συγκριτικά αποτελεσματικές για μια ποιοτική μεταβολή της ζωής στην πόλη.

 

Σοφία Νικολαϊδου, εκπαιδευτικός

ab

Γεννήθηκα το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορική Έρευνα κατά τις οποίες ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τη μειονοτική εκπαίδευση στη Θράκη μέσα από την έρευνα ιστορικού αρχείου. Από το 2017 είμαι φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. Εργάζομαι ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχω στην πρωτοβουλία «Μένουμε Θεσσαλονίκη» διότι πιστεύω ότι μόνο με την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων μπορούν οι νέοι και οι πολίτες γενικότερα να δημιουργήσουν τις συνθήκες για τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και να αποκρυσταλλώσουν το όραμα για τον τόπο τους έτσι ώστε αυτός να τους κρατάει εδώ.

 

Ιωάννα Πετρίδου

DSC_0544

Ονομάζομαι Ιωάννα Πετρίδου και είμαι 27 χρονών. Σπούδασα Λογιστική και Χρηματοικονομικά στο Πα.Μακ. και τώρα φοιτώ στο Μεταπτυχιακό ΠΣ “Δημοσιογραφία” του ΑΠΘ.

Εργάστηκα, συμπεριλαμβανομένης και της εξάμηνης πρακτικής άσκησης, για δύο χρόνια στον κλάδο των ναυτιλιακών και διαμεταφορών-logistics. Από το τέλος του 2017 εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων. Από το 2012 αρθρογραφώ πότε πότε κυρίως σε τοπικό free press περιοδικό.

Η εθελοντική δράση μου εντάθηκε από τα πρώτα φοιτητικά χρόνια και μετά, εστιαζόταν σε περιβαλλοντικά θέματα και επεκτάθηκε και σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά με τη συμμετοχή σε αντίστοιχες ομάδες της πόλης για το περιβάλλον, το νερό και την προστασία του ως κοινό αγαθό, την τροφή και τα συνεταιριστικά εγχειρήματα.

Με το ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  “ταξιδεύω” από το 2015 -μετά την εκλογή του, δηλαδή, στον Δήμο- γιατί είναι ένα γερό σκαρί ιδεών, γνώσεων, δημιουργίας, διεκδικήσεων, θέλησης, συλλογικής δράσης και ουσιαστικής αγάπης γι’ αυτήν την πόλη, η οποία είναι η ζωή μας και δεν μπορούμε παρά να μετέχουμε σε αυτήν.

 

Στυλιανός Σαββίδης, ιδ. υπάλληλος

Σαββίδης Στυλιανός

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα-Κοζάνης τον Φεβρουάριο του 1988 αλλά από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου μεγάλωσα και ανδρώθηκα στην περιοχή του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης. Αυτά τα χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα να γνωρίσω από κοντά τον μικρόκοσμο της πόλης μας και πολύ περισσότερο τα προβλήματα που ακόμα και μετά από δεκαετίες την ταλανίζουν. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Οι σπουδές αυτές μου έδωσαν τη βάση και τις γνώσεις που χρειάζονται τόσο για την διαμόρφωση του χαρακτήρα μου όσο και για την ανάγκη της συμμετοχής σε μια καλύτερη κοινωνία στο σύνολο της και αυτή ακριβώς η ανάγκη ήταν που με έφερε κοντά σε ανθρώπους με κοινά όνειρα και ιδέες για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, την κοινωνία μας, το περιβάλλον. Από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος με μοναδικό σκοπό την παραμονή και επιβίωση στην αγαπημένη μας πόλη αντιτιθέμενος στη μαζική φυγή. Φέτος για πρώτη φορά αποφάσισα να ασχοληθώ έμπρακτα με τα κοινά εκπροσωπώντας τη δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη». Επέλεξα να συμμετέχω ενεργά σε αυτήν την πρωτοβουλία διότι εκφράζει στη Θεσσαλονίκη, το ιδεολογικό και πολιτικό αντάμωμα γενεών που προσπαθούν να απαντήσουν στην γενικευμένη ιδεολογική, οικονομική και δημογραφική κρίση  του τόπου μας.

 

Γεωργία (Γιούλη) Σεβρή, ιδ. υπάλληλος

Γεωργία Σεβρή

Η Γιούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως κι η πόλη της είναι φτιαγμένη από Βαρδάρη και Θερμαϊκό, εναλλάσσει βουή και ρέμβη, δε χωράει σε καλούπια και αν και σπούδασε πολλά και διάφορα (π.χ. ψυχολογία, μουσική, μηχανική δικτύων) δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει.

Αυτό που σίγουρα ξέρει είναι ότι θέλει μια πόλη πιο αλληλέγγυα, πιο καλλιτεχνική, πιο καινοτόμα  και  που αγκαλιάζει ισότιμα νέους και γηραιότερους, υγιείς και ασθενέστερους.

 Επειδή δε σκοπεύει να την εγκαταλείψει για κανέναν λόγο συμμετέχει ως υποψήφια με το «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

 

Κωνσταντής Σεβρής, πολιτικός επιστήμονας – ιδ. υπάλληλος

Σεβρής τραπέζι

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1988. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από τα νεανικά μου χρόνια, προσπάθησα να είμαι στο πλάι εκείνων που δημοκρατικά διεκδίκησαν κάτι καλύτερο για τον τόπο μας, την κοινωνία μας, το περιβάλλον. Εκπροσώπησα τη δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, από το Ιανουάριο του 2016. Τα τελευταία χρόνια, εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία εμπορίας ιατρικών ειδών και μηχανημάτων.

Επέλεξα να συμμετέχω ενεργά στην πρωτοβουλία «Μένουμε Θεσσαλονίκη» διότι εκφράζει στη Θεσσαλονίκη, το ιδεολογικό και πολιτικό αντάμωμα γενεών που προσπαθούν να απαντήσουν στη γενικευμένη παρακμή του τόπου μας.

 

 

Θανάσης Τζιούμπας, οικονομολόγος – εργαζόμενος ΚΕΘΕΑ

IMGP1203.JPG

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί μόνιμα

Έγγαμος, πατέρας ενός αγοριού.

Σπουδές: Πτυχίο Οικονομικών από το ΑΠΘ. Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοιχτό πανεπιστήμιο και στην διοίκηση Μονάδων Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Πιστοποιημένος σύμβουλος τοξικοεξάρτησης (ICRC).

Εργασία: Εργάτης παραγωγής στον ΝΑΜΚΟ το 1977, μετά διάφορες οικοδομικές εργασίες, εμπόριο οικοδομήσιμων υλικών. Από το 1993 εργάζεται στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ, ως υπεύθυνος Προστατευμένων Παραγωγικών Εργαστηρίων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Μέλος της Ομάδας για μια Προλεταριακή Aριστερά, της ΡΗΞΗΣ, της ΠΡΑΞΗΣ, των Οικολόγων Εναλλακτικών, της ΣΠΙΘΑΣ,του ΑΡΔΗΝ

Συνδικαλιστική δράση: Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΝΑΜΚΟ, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού και αντιπρόσωπος σε Συνέδρια της ΦΕΑΠΘ και της ΕΦΕΕ, μέλος των Επιτροπών Στρατιωτών, Ναυτών και Σμηνιτών και αντιπρόσωπος στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της ΕCCO (Μάλμοε,1984), πολλές φορές μέλος ΔΣ και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ.

Συμμετοχή σε άλλες συλλογικότητες: Σύλλογος Εθελοντικής δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης, Δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ, Επιτροπή Προστασίας του Σέιχ Σου.

Συμμετοχή σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας: με το Δίκτυο ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΟΣ σε Σερβία και Κροατία, με το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης σε Σερβία -Βοσνία (2 αποστολές) και Αλβανία (3 αποστολές), με την Φλοτίλα της Ελευθερίας για την Γάζα, με την Αλληλεγγύη για όλους στο Κομπάνι της Συρίας.

Με την βεβαιότητα ότι η πολιτική πρέπει να σημαίνει βίωμα κι  όχι αξίωμα, διαρκές παρόν σε κοινωνικές, συνδικαλιστικές και εθνικές κινητοποιήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο:

Εργοστασιακοί και ακτημονικοί αγώνες την δεκαετία του ’70-80, φοιτητικές κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των στρατιωτών, οικολογικές κινητοποιήσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Αυστρία, κινητοποιήσεις για το Κυπριακό (πορεία μοτοσυκλετιστών 1996, διαδηλώσεις κατά του Σχεδίου Ανάν), κινητοποιήσεις κατά της παγκοσμιοποίησης (Πράγα, Γένοβα, Σεβίλλη, Φλωρεντία, Βομβάη), στο κίνημα των πλατειών κατά του Μνημονίου, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών

Αρθρογραφία σε πολιτικές εφημερίδες (Εργατικός αγώνας, ΡΗΞΗ, ΠΟΝΤΙΚΙ, Μακεδονία) και περιοδικά (ΠΡΑΞΗ, ΑΡΔΗΝ, Λόγιος Ερμής). Επιστημονικές δημοσιεύσεις στο Περιοδικό ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. Συμμετοχή σε συλλογικές εκδόσεις βιβλίων (Οι καταλήψεις στην Δ. Ευρώπη, Νέο-Οθωμανισμός στη σύγχρονη Ελλάδα).

Εθελοντής δασοπυροσβέστης, εθελοντής δότης αιμοπεταλίων.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s