Αγώνας με όραμα και αισιοδοξία για να ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άρθρο της Μαριάννας Αδαλή, εμπορικού αντιπροσώπου και κατασκευάστριας ενδυμάτων, και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με το Μένουμε Θεσσαλονίκη.

DSC_0368

 

Ονομάζομαι Αδαλή Μαριάννα.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, μένω και εργάζομαι στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θυμάμαι από μικρό παιδί όλες τις γωνιές αυτής της πόλης και ζω καθημερινά τις αλλαγές της στο πέρασμα των χρόνων, άλλες προς το καλύτερο και άλλες προς το χειρότερο.

Τα τελευταία χρόνια μετά λύπης μου διαπίστωνα πως παρουσιάζονταν σημάδια εγκατάλειψης στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σε βασικούς τομείς που αφορούν στην αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών στη Θεσσαλονίκη. Έψαχνα, λοιπόν, με αγωνία να βρω τρόπο προκειμένου να συμβάλλω στην ανάδειξη των προβλημάτων και να βοηθήσω στη λύση τους. Ο τρόπος αυτός βρέθηκε όταν κάποια στιγμή το 2014 έμαθα πως μια ομάδα νέων, που γνώριζα καλά από τη συμμετοχή τους σε πολλούς αγώνες που δόθηκαν από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην περιπέτεια των μνημονίων και όχι μόνο…., αποφάσισε να δώσει τον αγώνα της και όλες της τις δυνάμεις σε επίπεδο Δήμου αυτή τη φορά, με τη δημοτική παράταξη “ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΦΥΓΗ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ”.

Επιτέλους θα μου δινόταν η ευκαιρία να εμπιστευτώ την ψήφο μου σε ανθρώπους που μιλούμε την ίδια γλώσσα και έχουμε τις ίδιες αγωνίες, που ήμουν σίγουρη πως πραγματικά θα έκαναν το καλύτερο γι’ αυτήν την πόλη και τους δημότες της.

Όταν, μάλιστα, κάποια στιγμή κλήθηκα να συστρατευτώ μαζί τους, η χαρά μου ήταν ανέλπιστη, καθώς μέσω της συλλογικής προσπάθειας μού δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσω τις ιδέες και τις απόψεις μου για θέματα που μας απασχολούν στην πόλη και να μοιραστώ τις αγωνίες μου για τον μέλλον μας σε αυτήν.

Θεωρώντας ότι η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση είναι προσφορά αλλά και υποχρέωση όλων μας, αποφάσισα και τότε αλλά και τώρα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσ/νίκης. Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά και οφείλουμε να τα αναδείξουμε με στόχο να δοθούν οι καλύτερες λύσεις.

Η συμμετοχή του «Μένουμε Θεσσαλονίκη» στις εκλογές του 2014 ήταν ένα εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία, αφού με την πρώτη προσπάθεια κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και να αποκτήσει μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μετά από την πενταετή συμμετοχή της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο επάξια την εκπροσώπησαν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου -και νυν υποψήφιος δήμαρχος- Γιώργος Ρακκάς και έπειτα ο Κωνσταντής Σεβρής, αποκτήθηκε γνώση και εμπειρία που μαζί με το όραμα, την όρεξη για δουλειά, τη δημιουργική φαντασία και την αγάπη για την πόλη μπορούν να βάλουν τα θεμέλια για μια Θεσσαλονίκη επίκεντρο του μαχόμενου ελληνισμού.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που έχει δείξει σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία της τις δυνατότητές της σε όλα τα επίπεδα: πολιτιστικό, παραγωγικό, οικονομικό, επιστημονικό.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

με στόχο μας αυτές οι δυνατότητες να αξιοποιηθούν έτσι ώστε να εκφραστεί η προοπτική για την αναγέννηση της Θεσσαλονίκης,

γιατί η Θεσσαλονίκη μπορεί να ξαναγίνει παραγωγικό κέντρο όπως ήταν στο παρελθόν αρκεί να το θελήσουμε όλοι και να προσπαθήσουμε γι’ αυτό.

Επειδή προέρχομαι από το παραγωγικό κομμάτι αυτής της πόλης και ζω καθημερινά το δράμα του επαγγελματία, του κατασκευαστή, του εμπόρου και το μαρασμό της τοπικής αγοράς της πόλης, που στο παρελθόν άκμαζε και ήταν πόλος έλξης για τους εμπόρους όχι μόνον της Μακεδονίας αλλά και των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας, γνωρίζω πως η Θεσσαλονίκη έχει το δυναμικό, ανθρώπινο και υλικό, να δώσει πάλι ώθηση στην οικονομία αρκεί να εκλείψουν τα εμπόδια που έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια.

Ενισχύοντας το παραγωγικό κομμάτι σε συνδυασμό και αλληλεπίδραση με την προώθηση του τουρισμού προς τις σωστές κατευθύνσεις, την πολιτιστική αναβάθμιση και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού μας, η πόλη μας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

για να αναδείξουμε τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία 2.300 χρόνων σε όλη την οικουμένη,

για να μην είναι γκρι το χρώμα της πόλης όταν την βλέπουμε από τον Πύργο Τριγωνίου προς τον Θερμαϊκό,

για να δημιουργήσουμε πράσινες διαδρομές στις οποίες οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους με τα παιδιά τους.

Αλλά, πάνω από όλα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να έχουμε παιδιά σ’ αυτήν την πόλη, που δυστυχώς, έχει γίνει η πόλη των γκρίζων κροτάφων.

ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΚΚΑ

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΕΟ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.

ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s