Σκανδαλώδης αποσιώπηση του Μένουμε Θεσσαλονίκη από έρευνα δημοσκόπησης

Επιδώσαμε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 25/04/2019, μέσω δικαστικού επιμελητή εξώδικο στην Μονάδα Έρευνας Κοινής Γνώμης και Αγοράς, καθώς μετά από καταγγελία ψηφοφόρου μας διαπιστώσαμε ότι η εν λόγω μονάδα, διενεργεί δημοσκόπηση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην οποία περιλαμβάνει όλες τις υποψηφιότητες, εκτός από την δική μας, του Γιώργου Ρακκά, από το Μένουμε Θεσσαλονίκη.

Η αποσιώπηση της εκλογικής καθόδου μιας παράταξης που ήδη συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, είναι σκανδαλώδης και γι’ αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια. Φυσικά, με την αποσιώπησή μας τίθεται ζήτημα επηρεασμού των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου, αλλά δυστυχώς συμβαίνει και κάτι χειρότερο, καθώς την κατάφορη παραβίαση των όρων δεοντολογίας την πραγματοποιεί μια πανεπιστημιακή μονάδα, οι οποία κατά τα άλλα υποχρεούται να την… διδάσκει στους φοιτητές του. Ο επιστημονικός υπεύθυνός της, και καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης άραγε τι παράδειγμα δίνει σε αυτούς, όταν προβαίνει σε τέτοιες πράξεις, που είναι αδιανόητες για το λειτούργημά του; Δεν καταλαβαίνει ότι πράττοντας έτσι θίγει το κύρος ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, αναγνωρισμένου διεθνώς για το επίπεδο σπουδών του;

Κατά τα άλλα, αισθανόμαστε την ανάγκη να επαναλάβουμε ότι τέτοια κρούσματα δεν μας κλονίζουν. Αποδεικνύουν απλά πόσο ναρκοθετημένη είναι η δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο, πόσο το ίδιο το σύστημα βάζει εμπόδιο σε οποιονδήποτε ενεργό πολίτη που επιλέγει να εκφραστεί ανεξάρτητα, πως εν τέλει ζούμε στην «Φάρμα του Όργουελ», όπου απλά «κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα υπόλοιπα».

dav

dav

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s