Κοινωνική αναλγησία

Τους προσέλαβαν, 200 άτομα, με δίμηνη σύμβαση στον Δήμο στο πλαίσιο μιας πρακτικής που μεταβάλει την εργασία από δικαίωμα σε υπερευκαιριακή δραστηριότητα (τις λεγόμενες πολιτικές «ανακύκλωσης της ανεργίας»). Σαν να μην έφτανε αυτό, καθυστερείται χαρακτηριστικά η καταβολή του δεδουλευμένου διμήνου, γιατί η αρμόδια επίτροπος μπλοκάρει την έγκριση της εντολής από τον δήμαρχο. Υπάρχουν κι άλλα γραφειοκρατικά κολλήματα, καθώς ο Δήμος είχε καθυστερήσει την πρόσληψη του προσωπικού που ζητούσε για τα Χριστούγεννα, με συνέπεια από τον Νοέμβριο που αυτή αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Αυτά είπε χτες ο Δήμαρχος στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Καθήκον του Δήμου, εφόσον αποφάσισε ότι χρειάζεται έκτακτο προσωπικό για τα Χριστούγεννα, ήταν να τους προσλάβει από τον Νοέμβριο και να τους πληρώσει με το τέλος της σύμβασής τους. Τα υπόλοιπα είναι για τον Πόντιο Πιλάτο. Εμείς στη θέση του θα ντρεπόμασταν να τα πούμε μπροστά σε κόσμο.

Εκείνος δεν ντρέπεται, γιατί ο κυνισμός του δεν έχει όρια. Αλλού, όπως για παράδειγμα στο προσφυγικό, ξέρει να πουλάει συμπόνια με το κιλό (κι ας έχουν εγκαταλειφθεί οι πιο ανυπεράσπιστοι από τους πρόσφυγες, όπως είναι οι Γιεζίντι και οι Κούρδοι της Συρίας, στους καταυλισμούς, βορά στις συμμορίες του ISIS και των διάφορων μαφιών). Οι διμηνίτες, αντίθετα, είναι με όρους του πολιτικού μάρκετινγκ πασέ, και στο κάτω κάτω της γραφής δεν ξανακατεβαίνουμε και στις εκλογές…

Μένουμε Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s