Να επιστρέψουμε στην Δημοκρατία. Οι ανάγκες των πολλών στο προσκήνιο.

MEN-BANNER-001-01(1)

Να επιστρέψουμε στην Δημοκρατία. Οι ανάγκες των πολλών στο προσκήνιο.

Να υιοθετήσουμε την πρακτική των συμμετοχικών προϋπολογισμών: Μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού, καταρτίζεται από τους κατοίκους κάθε δημοτικής κοινότητας, ώστε να αποφασίζουν εκείνοι για τα έργα και τις παρεμβάσεις που επιθυμούν να γίνουν στην γειτονιά τους. Το πανεπιστήμιο, με τη συμβολή των συσχετιζόμενων τμημάτων και σχολών, βοηθούν τους κατοίκους στον σχεδιασμό των προτάσεών τους.

Η δημοτική αρχή να ανοίξει στην πόλη, εγκαινιάζοντας πρακτικές διευρυμένης διαβούλευσης. Έτσι, για παράδειγμα, η πολιτική του Δήμου για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής καταρτίζεται έπειτα από διάλογο με τους συσχετιζόμενους φορείς και κλάδους. Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι συζητούν για τις μεγάλες παρεμβάσεις στα δημοτικά διαμερίσματα πριν τα προτείνουν στις αρμόδιες επιτροπές και το δημοτικό συμβούλιο κ.ο.κ.

Να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και να το μεταβάλλουμε σε κύτταρο τοπικής δημοκρατίας. Να διατηρήσουμε την κουλτούρα ενός σώματος ανοιχτού προς τους πολίτες, την διαπάλη των ιδεών κ.ο.κ. Επίσης, να εγκαινιάσει το σώμα ένα θεσμό ετήσιου συνεδρίου τοπικών πολιτικών, και να καλλιεργήσει την πρακτική επιτόπιων αυτοψιών στην πόλη για την καλύτερη γνώση των ζητημάτων της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s