Ο Γ. Ρακκάς στον Alpha96.5 (13-3-2019)

20190313_110642

Ο επικεφαλής του Μένουμε Θεσσαλονίκη και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ρακκάς στην εκπομπή «Αφουγκραζόμενοι την πόλη» με την Ειρήνη Εμινίδου (Alpha965, 13-3-2019)

Ως κυρίαρχο ζήτημα του προεκλογικού προγράμματος της δημοτικής παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη” χαρακτήρισε το δημογραφικό πρόβλημα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ρακκάς, παραχωρώντας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη.

Δημοτικό ταμείο για το δημογραφικό

Όπως είπε ο ίδιος, «εάν μια κοινωνία δεν ριζώσει στον χώρο, δεν μπορεί να αναδειχθεί σε σώμα κυρίαρχων πολιτών». Για τον λόγο αυτό ο Γιώργος Ρακκάς τόνισε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει έλλειψη παραγωγής προτείνοντας μεταξύ άλλων ένα κέντρο εφαρμοσμένης έρευνας με το Πανεπιστήμιο με σκοπό «να κρατήσουμε τους επιστήμονες εδώ και να μην φύγουνε».

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την αντιπολιτευόμενη παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» πρότεινε τη δημιουργία ενός ταμείου με την συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης στο πλαίσιο αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, το οποίο θα παράσχει χρηματική ενίσχυση στους τρίτεκνους και πολύτεκνους, στα νέα ζευγάρια ενώ θα βοηθά και στην απορρόφηση όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή.

Καθαριότητα και ενέργεια

Στην καθαριότητα ο κ. Ρακκάς τόνισε πως «δεν έχει γίνει σωστή διαχείριση των πόρων και ο στόλος θα πρέπει να αποκατασταθεί». Βλέποντας την ανακύκλωση ως «παραγωγή αξίας» ο κος Ρακκάς σημείωσε την ανάγκη εστίασης στην ανακύκλωση, τη χρήση εναλλακτικών μορφών καυσίμων, όπως τα τηγανόλαδα, για τη λειτουργία των δημοτικών κτηρίων, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για την αναβάθμιση της καθαριότητας.

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» τόνισε ότι μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση στον φωτισμό μεγάλων υποδομών όπως η Νέα Παραλία «με τις κάθετες ανεμογεννήτριες για να είναι ενεργειακά αυτόνομη» και το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, για το οποίο είπε πως είναι «το πιο ενεργοβόρο από όλα», δίνοντας το αντίθετο παράδειγμα από το επιθυμητό.

Τουρισμός

Παράλληλα, ο κ. Ρακκάς δεσμεύθηκε για σύνδεση του τοπικού διατροφικού πολιτισμού με τον τουρισμό, διαμέσου της δημιουργίας «μίας μόνιμης έκθεσης στη ΔΕΘ» όπου οι τουρίστες θα μπορούν να γνωρίζονται με τα τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας με τα πανεπιστήμια της πόλης για την εξεύρεση λύσεων σε σειρά ζητημάτων.

Εγκληματικότητα

Σε σχέση με τα κρούσματα εγκληματικότητας στο ΑΠΘ, ο κ. Ρακκάς ανέφερε ότι θα πρέπει να «υπάρχει συντονισμένη παρέμβαση» από την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, διότι η αστυνομία τους προσάγει και αφήνονται ελεύθεροι μετά οι διακινητές». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο δήμαρχος θα πρέπει να πιέζει και να βρει τους πόρους και να δώσει λύσεις»

Τέλος ο κ. Ρακκάς χαρακτήρισε μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα και λεόντειο τη σύμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Το σύστημα «δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα», συμπλήρωσε ο ίδιος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν οι χώροι για τη δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης στους οποίους ο δήμος θα μπορούσε να επενδύσει χρήματα.

«Οι πιο αποπολιτικοποιημένες εκλογές»

«Έχουμε να κάνουμε με μία Βαβέλ υποψηφιοτήτων» είπε αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων Δημάρχων τονίζοντας πως η απλή αναλογική «έχει δόλο και είναι τακτικισμός αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Είναι οι πιο αποπολιτικοποιημένες εκλογές» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Γ. Μπουτάρης, τα εξώφυλλα και η… βιτρίνα

Ασκώντας την κριτική του απέναντι στη διοίκηση Μπουτάρη ο Γιώργος Ρακκάς τόνισε πως προχώρησε σε έργα βιτρίνας και κινήσεις για τη μόστρα σε περιοδικά του εξωτερικού. «Έτσι όμως δεν γίνεται πολιτική, με τις ανάγκες των εξωφύλλων».

Ακούστε το ηχητικό αρχείο της εκπομπής (στο τέλος του κειμένου)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s