Η παρέμβαση του Μένουμε Θεσσαλονίκη στην εκπομπή «Τομές στην Επικαιρότητα» (TV100, 26-4-2018)

Η συζήτηση στην εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 «Τομές στην Επικαιρότητα» (26-4-2018) με θέμα το προσφυγικό ζήτημα, στην οποία συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Μένουμε Θεσσαλονίκη Γιώργος Ρακκάς (παρεμβάσεις στα 5΄ 21΄΄ κ.ε., 23΄ 01΄΄ κ.ε., και 48΄ 42΄΄ κ.ε. της εκπομπής).

Ο εκπρόσωπος του Μένουμε Θεσσαλονίκη μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο παράλληλο φαινόμενο της φυγής υψηλά ειδικευμένων νέων Ελλήνων, στη μετατροπή της χώρας μας στο Elis Island της Ευρώπης με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Επίσης, αναφέρθηκε στον εθισμό της ελληνικής κοινωνίας –από το ’90 κ.ε.–, και στην εύκολη λύση που συνιστά η φθηνή ανειδίκευτη ξένη εργασία με υποκατάσταση της εγχώριας, δημιουργώντας μια οιονεί παρασιτική δουλοκτητική αντίληψη η οποία αποτρέπει μεσομακροπρόθεσμα τις επιχειρηματικές / τεχνολογικές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά με την πολιτισμική συνύπαρξη, ο Γ. Ρακκάς ανέφερε ότι το πολυπολιτισμικό πρότυπο δεν κατανοεί τη σημασία του πολιτισμού στη συγκρότηση της κοινωνίας, από τον οποίο προκύπτουν οι στάσεις καθενός σε σχέση με τον δημόσιο χώρο κ.λπ. Όταν τα σημεία απόκλισης μεταξύ δυο πολιτισμών είναι περισσότερα από εκείνα της σύγκλισης, η κοινωνία κατακερματίζεται σε ομάδες. Πρέπει να υπάρχει ένα δημοκρατικό όριο, ένας βαθμός συμφωνίας για να υπάρξει συνύπαρξη.

Όσον αφορά τις προτάσεις, ζήτησε οι δαπάνες για τη δημογραφία και την εκπαίδευση να θεωρηθούν όχι δαπάνες αλλά κοινωνικές επενδύσεις (αφού η αύξηση των γεννήσεων έχει παρατηρηθεί ότι οδηγεί σε αύξηση του ΑΕΠ), και να εξαιρεθούν από την κατάσταση της οικονομικής «επιτήρησης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s