Το Μένουμε Θεσσαλονίκη διαβουλεύεται ανοιχτά…

Τον τελευταίο καιρό, με τα ζητήματα που έχει προκαλέσει η στάση του Δημάρχου σε μια σειρά από ζητήματα, ξεδιπλώνεται σε όλη της την έκταση η συνολική στρατηγική που επιχειρεί στα εφτά πλέον χρόνια διοίκησής του, που δεν είναι άλλος από το να υφαρπάξει την τοπική αυτοδιοίκηση από τα χέρια των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, και να την παραδώσει στα μεγάλα επιχειρηματικά και γεωπολιτικά δίκτυα της παγκοσμιοποίησης -είτε μιλούμε για το μεγάλο κεφάλαιο και τα παγκόσμια ιδρύματα, είτε για τα συμφέροντα που επιδιώκουν ανοιχτά πλέον την γεωπολιτική αποδόμηση της Ελλάδας (όπως για παράδειγμα, ο νεο-οθωμανισμός). Κι αυτό με πρόσχημα μια πολιτική που θέλει να σηκώσει στην πόλη «σημαία ευκαιρίας», στο όνομα της ισχυροποίησης ενός μαζικού τουριστικού μοντέλου που επιφυλάσσει δεινή οικονομική και κοινωνική μοίρα για την πλειοψηφία των κατοίκων.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, η Δημοτική Κίνηση Μένουμε Θεσσαλονίκη, επιδιώκει να αναβαθμίσει την παρουσία της με συγκεκριμένες δραστηριότητες, ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση αυτής της εθνικά και κοινωνικά καταστροφικής πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, αυτόν τον καιρό η κίνησή μας, συζητάει και προετοιμάζει:

– Την ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πόλης, σχετικά με αυτόν τον χαρακτήρα που τείνει να λάβει η τοπική αυτοδιοίκηση στην πόλη μας, τις προκλήσεις που θέτει στους κατοίκους και την τοπική κοινωνία η πολιτική Μπουτάρη.

– Την διοργάνωση συνεδρίου για την ανάδειξη / προώθηση καλών πρακτικών και πολιτικών βέλτιστης κοινωνικής ωφέλειας για την τοπική αυτοδιοίκηση, που μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην προαναφερόμενη πολιτική.

– Την κατάθεση συγκεκριμένης, πρακτικής πρότασης, για την ανάδειξη της αστικής και της περιαστικής φύσης, καθώς και την βελτίωση της σχέσης των κατοίκων με αυτήν.

– Την διαμόρφωση μιας «στρατηγικής χάρτας» για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας μας, για την μεταβολή της Θεσσαλονίκης σε «ιστορική μητρόπολη» της Ανατολικής Ευρώπης & των Βαλκανίων.

Υπό αυτό το σκεπτικό, καλούμε τους φίλους και τα μέλη μας, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στις 7 μ.μ., στο στέκι του Μένουμε Θεσσαλονίκη (Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου), για να συζητήσουμε επί της ατζέντας, των κυριότερων τοπικών ζητημάτων, και τις προοπτικές της δικής μας παρέμβασης πάνω σε αυτά.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s