Για το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων: Συνέντευξη του Γ. Ρακκά στον Alpha 96,5

Παρακάτω, αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Ρακκά στο ραδιοσταθμό Alpha 96,5, όπως αυτά αναρτήθηκαν στη σελίδα του Alpha965 (όπου υπάρχει και το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης), για το δάνειο του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύεων:

«Αν είναι να πάρουμε δάνειο από την ΕΤΕπ, να δούμε τι ανάγκες έχει η πόλη»

“Εμείς λείπαμε, διότι με την απουσία μας θέλουμε να καταγγείλουμε τη λογική μέσα από την οποία συνάπτεται το δάνειο αφενός και αφετέρου το πού σκοπεύει αυτή η διοίκηση να το χρησιμοποιήσειεξηγεί μέσω του Alpha 96,5 ο Γιώργος Ρακκάς, μέλος της Συντονιστικού Οργάνου της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης, “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, για τη χθεσινή, 5/2, σύσκεψη παρατάξεων του δήμου για τον τρόπο αξιοποίησης του δανείου των 20 εκατομμυρίων ευρώ που σύναψε ο δήμος Θεσσαλονίκης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Κατηγορώντας τη διοίκηση του Γ. Μπουτάρη για πολιτική ψηφοθηρίας, ο κ. Ρακκάς επισημαίνει πως στην περίπτωση του δανείου της ΕΤΕπ “Επαναλαμβάνεται η ελληνική κακοδαιμονία ότι είμαστε στο μέσο της θητείας μας δεν έχουμε παρουσιάσει έργο, ας δούμε τι έχουμε εξαγγείλει από το 2011, να βγούμε στην αγορά χρήματος, να βρούμε την πιο φτηνή πηγή για να κινηθεί μια κατάσταση, να πάμε σε εκλογές.”

Ταυτόχρονα, ο κ. Ρακκάς δηλώνει ότι στη διοίκηση Μπουτάρη “θέλουνε να απορροφήσουνε αυτά τα κεφάλαια σε βιοκλιματικές αναπλάσεις, λες και είμαστε στο Γιοχάνεσμπουργκ” και μιλά για “τεράστιο έλλειμμα ρεαλισμού. Υπάρχει μια πολύ έντονη θεαματική διάσταση σε ό,τι κι αν κάνει αυτός ο δήμαρχος και ελάχιστη ουσία”.

Επίσης, “καταλαβαίνουμε την ανάγκη χρηματοδότησης, δεν είμαστε από άλλον πλανήτη. Αλλά αν είναι να πάρουμε ένα δάνειο, θα πρέπει να δούμε συνολικά η πόλη τι ανάγκες έχει και οι γειτονιές οι απόκεντρες που είναι παρατημένες στο έλεος του Θεού” ξεκαθαρίζει ακολούθως ο κ. Ρακκάς και προσθέτει πως είναι επιτακτική ανάγκη η επένδυση σε πράσινο και όχι μόνο στον τουρισμό καθώςαυτή η πόλη έχει και κατοίκους, όχι μόνο επισκέπτες.

Τέλος, το στέλεχος της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, “βάλλει” και κατά του νέου επί πληρωμή συστήματος στάθμευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, υπερτονίζοντας ότι αν και “κάνουμε κριτική στη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου”, ωστόσο διαμηνύει πως “δεν είναι δυνατόν να “χτυπάς” το ιδιωτικό αυτοκίνητο, όταν δεν μπορείς να προσφέρεις πραγματική εναλλακτική στους ανθρώπους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s