Πόση ξεφτίλα, πόση κατρακύλα ακόμα;

Χθες το βράδυ, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε επιδρομή στις εγκαταστάσεις της TV100, έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και τραυμάτισαν έναν εργαζόμενο. Το «μήνυμα» της υποτιθέμενης δράσης ήταν η καταγγελία του ρόλου που διαδραματίζει η 4η εξουσία μέσα στην κοινωνία, καθώς και η αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Εδώ και αρκετό καιρό, μερίδες αυτού του χώρου έχουν αποφασίσει να στρατιωτικοποιήσουν πλήρως την πολιτική τους δραστηριότητα διολισθαίνοντας σε πραξικοπηματικές πρακτικές. Έτσι, στην πραγματικότητα η λατρεία της βίας, μια αντίληψη που στ’ όνομα της συλλογικής ευθύνης ενοχοποιεί κάθε έκφραση της πολιτικής διαφορετικότητας (ή είστε μαζί μας ή είστε εναντίον μας), είναι τα μόνα μηνύματα που εκφράζονται από τέτοιες ενέργειες.

Κάπως έτσι φτάσαμε να στοχοποιείται η… Δημοτική Τηλεόραση για τα δεινά της μηντιακής ολιγαρχίας, να χτυπιέται ο πρώτος τυχαίος που θα βρεθεί στο διάβα των ταγμάτων εφόδου ως «λακές των αφεντικών» και να σπάζονται αδιακρίτως οχήματα στ’ όνομα μάλιστα της «απελευθέρωσης». Είναι εκείνο το σημείο, γνώριμο στην ιστορία, όπου οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των θυμάτων της κοινωνικής αδικίας σιγά σιγά τείνουν να μοιάσουν στους θύτες που καταγγέλλουν, ισοπεδώνοντας κάθε αξία, κάθε όραμα κοινωνίας, κάθε ελπίδα ουσιαστικής αλλαγής.

Δεν είναι τυχαίο επομένως, που στην πραγματικότητα η ενέργεια έχει το ακριβώς αντίθετο από το διακηρυγμένο αποτέλεσμα: Αντί για την εξουσία, στρέφεται ενάντια στην δημόσια τοπική περιουσία, αντί για την άρχουσα τάξη επιτίθεται στους εργαζόμενους, και αντί για τους αντιπάλους της κοινωνίας βάλει εναντίον κάθε έκφρασης κοινωνικού κινήματος, καθώς απαξιώνει ολοκληρωτικά την αντισυστημική δράση σ’ ένα ντελίριο ολοκληρωτισμού.

Ποιος άραγε κερδίζει και ποιος χάνει από τέτοιες ενέργειες;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s