Να φύγουν Χτες

tsipras_vellideio1_533_355

Τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σκοπεύει στην υπερψήφιση ενός ακόμη μνημονίου. Που είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει ένα νέο υφεσιακό κύκλο στην Ελληνική οικονομία,  θα συμπληρώσει τον μακρύ κατάλογο εθνικών περιουσιακών στοιχείων προς πώληση, θα  φτωχοποιήσει ακόμα μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και θα αποτελειώσει τους εξαθλιωμένους των ημερών μας.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του κατάφεραν το ασύλληπτο! Τις καλύτερες διαθέσεις των Ελλήνων για απελευθέρωση, κοινωνική δικαιοσύνη και Δημοκρατία τις παρέδωσαν αμαχητί στις αγριότερες ορέξεις των γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, εκτινάσσοντας τις κοινωνικές ανισότητες. Και  προσδέθηκαν τυφλά στην εξουσία συνθηκολογώντας ταυτόχρονα με τα παλιά και τα νέα κέντρα εξουσίας και διαπλοκής.

Σε λίγες ώρες, η κυβέρνηση, με τη στήριξη βουλευτών της πόλης μας, θα επιβάλει την επταήμερη συνεχή εργασία, θα βάλει το χέρι στην άδεια τσέπη των υποαπασχολούμενων και των μερικώς αμειβόμενων και θα διαλύσει τα πενιχρά για πολλούς συνταξιοδοτικά εισοδήματα.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό οι δημότες της πόλης μας να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις ενάντια στη ψήφιση του νέου μνημονίου. Στέλνοντας ένα μήνυμα προς το πρωθυπουργικό γραφείο-βιτρίνα ότι στη Θεσσαλονίκη, η εθνική κατάθλιψη τελειώνει!

Ένα είναι σίγουρο, όποιος και να έρθει μετά: Αν δεν φύγουν αυτοί το συντομότερο, χθες ει δυνατόν, ο ελληνικός λαός δεν θα καταφέρει να σταθεί ποτέ στα πόδια του, ώστε να «ορθώσει έναν άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s