Θανάσης Παππάς εναντίον Μένουμε Θεσσαλονίκη

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10/04/2017 δεχθήκαμε μια χυδαία επίθεση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Θανάση Παππά. Η αιτία, προφανώς, είναι ότι ενοχλήθηκε από τη σχετική με την ανάπλαση της πλατείας Δώδεκα Αποστόλων παρέμβασή μας. Παρέμβαση με την οποία αναδείξαμε τα προβλήματα που προέκυψαν από την ανάπλαση. Δεν είναι μόνον αυτό, βεβαίως, καθώς ο εν λόγω αντιδήμαρχος μάς έχει στο μάτι πάρα πολύ καιρό, γιατί… κάναμε την δουλειά μας, με τον συμμετοχικό έλεγχο που ασκήσαμε στην ανάπλαση της Πλατείας Χρηματιστηρίου, εκθέτοντας την ωμή πραγματικότητα στο δημοτικό συμβούλιο:

Η οποία, σε ό,τι τον αφορά, είναι αμείλικτη και καταδεικνύει περίτρανα ότι οι εξαγγελίες του στο δημοτικό συμβούλιο για «χρηστή διοίκηση» και σοβαρό εκσυγχρονισμό δεν είναι παρά πομφόλυγες ενός παράδοξου «εκσυγχρονιστικού λαϊκισμού» πασπαλισμένου με μια άκρως επιθετική ρητορική την οποία ο εν λόγω κληρονόμησε από την θητεία του στον Σοβιετισμό της τελευταίας περιόδου πριν την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ.

Φοβού τους ανανήψαντες, λοιπόν, που αισθάνονται την ανάγκη να προβάλλονται ως ζηλωτές των νέων κατεστημένων: Ο Θανάσης Παππάς μάς επιτέθηκε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο λέγοντάς μας λίγο-πολύ «αρκετά σας ανεχτήκαμε», γιατί απλώς κάνουμε την δουλειά μας και βγάζουμε στην επιφάνεια μια πραγματικότητα που δεν τον εξυπηρετεί. Γιατί, επίσης, πρεσβεύουμε αξίες και αρχές που εκείνος τις απορρίπτει μετά βδελυγμίας: Πραγματικός εξορθολογισμός του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των δημοτικών έργων· προτεραιότητα της κοινωνικής ωφέλειας στον αστικό σχεδιασμό· προαγωγή της κοινωνικής συμμετοχής για τον έλεγχο της τοπικής εξουσίας, ως μια από τις κατ’ εξοχήν εκδοχές του ενεργού πολίτη.

Και όχι κομπάρσοι του εκσυγχρονισμού, ως «μακέτο», που έλεγε και ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργός, χειροκροτητές και κλακαδόροι, όπως μας θέλει ο κύριος Παππάς.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εμείς, ως Μένουμε Θεσσαλονίκη αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη ενός νέου πολιτικού πολιτισμού μακριά από τις παθογένειες της μεταπολίτευσης. Ο Θανάσης Παππάς ενσαρκώνει τις χειρότερες στιγμές της. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s