«Μας ενώνει ο Κεμάλ και η Ειρήνη»…

12516297_10153816071797752_646155269_n

Αυτά ισχυρίστηκε ο δήμαρχος της Σμύρνης, στην σημερινή επίσκεψη επίσημης αντιπροσωπείας του Δήμου Σμύρνης στον αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης. Εμείς θα του απαντούσαμε (δεν υπήρξε καμία δυνατότητα, προφανώς, σε κανέναν να μιλήσει για να μην χαλάσει η φιέστα του Δημάρχου) ότι προφανώς μας συνδέει ο Κεμάλ Ατατούρκ, όσο συνδέει τον θύτη με τα θύματα των γενοκτονιών του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, καθώς και των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Όσο για την «ειρήνη», θα εννοούσε ο δήμαρχος της Σμύρνης την σιωπή νεκροταφείου που επιθυμεί να επιβάλει ο Ερντογάν στο Βόρειο Κουρδιστάν (Νοτιοανατολική Τουρκία) εξαπολύοντας μαζικές δολοφονίες αμάχων. Ή… τον πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία στην Συρία, μέσω των αεροπορικών βομβαρδισμών, και της υλικοτεχνικής υποστήριξης του Ισλαμικού Χαλιφάτου –γεγονότα που έχουν ξεσηκώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη εναντίον του.

Είναι εντελώς απαράδεκτο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, και τον Γιάννη Μπουτάρη, την ίδια στιγμή που η Τουρκία οργανώνει τα δουλεμπορικά κυκλώματα ώστε να εισάγουν μια μεγάλη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, για να την εξουθενώσουν και να επιβάλουν τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο, εκείνος να συμπράττει ανοιχτά με φορείς και εκπροσώπους ενός φασιστικού κατεστημένου, που λειτουργεί ένα κράτος-δολοφόνο, και έχει μεταβάλει την γειτονική χώρα σε φυλακή των λαών –η οποία κρατάει ακόμα κατακτημένη και την μισή Κύπρο.

Αυτήν την σχέση ‘γιόρτασαν’ οι επίσημοι της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης, στην σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος μας.

Ευτυχώς, η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης, όχι μόνον δεν ξεχνάει, και δεν εκποιεί την ιστορική μνήμη για τις πενταροδεκάρες του τουρισμού, αλλά γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στην περιοχή, και ξέρει ποιος έρχεται ως φίλος, και ποιος ως νέος επικυρίαρχος.

Υ.Γ. Μέλη και φίλοι του Μένουμε Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν συλλογικότητες της πόλης ενάντια στην φιέστα του δήμου.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s