Εκδήλωση του «Μένουμε Θεσσαλονίκη» | 26/02/2016 | Η Φύση της Θεσσαλονίκης

afisa_thess

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 στις 7.30 μ.μ η πρωτοβουλία των νέων για το Δήμο Θεσσαλονίκης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: Η φύση της Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας το φυσικό τοπίο της πόλης μας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης η Δρ. Ελένη Αθανασιάδου Αρχιτέκτονας τοπίου, Γεωπόνος που εργάζεται ως Ε.ΔΙ.Π. Γεωπονίας Α.Π.Θ θα μας μιλήσει με θέμα «Φύση και πόλη. Διεθνής εμπειρία και Θεσσαλονίκη» και ο Δημήτρης Μπούσμπουρας, βιολόγος, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας θα μας μιλήσει με θέμα «Πουλιά της πόλης, δείκτης της κατάστασης περιβάλλοντος» . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Με το τέλος των εισηγήσεων θα υπάρχει χρόνος για παρεμβάσεις και ερωτήσεις. Είσοδος Ελεύθερη.

Δύο λόγια για τους εισηγητές.

Η Δρ. Ελένη Αθανασιάδου είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Εργαστηρίου Ανθοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ. Είναι απόφοιτος του Wye College, University of London με BSc in Horticulture, του University of Reading με ΜSc in Horticulture, (Distinction), του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Αρχιτεκτονική Τοπίου’ Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών-Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Διδάκτωρ ΑΠΘ με θέμα εξειδικευμένο στην οικολογία και τον προγραμματισμό του τοπίου. Υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (2004-2007), στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Σ.ΤΕ.Γ. Τ.Ε.Ι. Καβάλας (2005-2008) και από το 2007 έως σήμερα συνεπικουρεί στη διδασκαλία μαθημάτων σχετικών με το τοπίο και την αρχιτεκτονική τοπίου, στο Τμήμα Γεωπονίας και στο Δ.Π.Μ.Σ. Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Α.Π.Θ. Μέλος διοργανωτικής/οργανωτικής/τεχνικής επιτροπής ομιλιών και συνεδρίων και συμμετέχουσα σε διάφορες ημερίδες για το τοπίο, έχει στο ενεργητικό της 10 εργασίες σε διεθνή συνέδρια με κριτές και 8 εργασίες σε εθνικά συνέδρια με κριτές. Επιπλέον είναι συν-συγγραφέας δύο βιβλίων επιστημονικού περιεχομένου. Συμμετέχει σε έργα και μελέτες αρχιτεκτονικής τοπίου, σε προγράμματα Επιτροπής Ερευνών ΑΠΘ και έχει μία διάκριση (Βραβείο-Εξαγορά) σε Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών (2013).

Ο Δημήτρης Μπούσμπουρας είναι Βιολόγος με μεγάλη εμπειρία στην καταγραφή, μελέτη και διατήρηση ορνιθοπανίδας, άλλων ειδών πανίδας (αμφιβίων, ερπετών, θηλαστικών και ιχθυοπανίδας) και στην διαχείριση προστατευόμενων περιοχών από το 1986.

Συνολικά έχει εκπονήσει περισσότερες από 200 μελέτες για την φύση της Ελλάδας και έχει συμμετάσχει σε 11 ομάδες εργασίας για την δημιουργία Κέντρων Ενημέρωσης ή Υποδομών Ερμηνείας Περιβάλλοντος και 9 ομάδες για την δημιουργία πακέτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Έχει  συντονίσει προγράμματα οριοθέτησης περιοχών NATURA για την Ορνιθοπανίδα (Ζώνες Ειδικής Προστασίας) σε όλη την Ελλάδα και Σχέδια διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες. .

Έχει μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση διαφορετικών οικοσυστημάτων (δάση, λιβάδια και υγροτόπους) για την διατήρηση της βιοποικιλότητας και έχει σχεδιάσει και συμμετάσχει σε έργα αποκατάστασης.

Είναι συντάκτης επιστημονικών δημοσιεύσεων και βιβλίων με θέμα τα πουλιά τα θηλαστικά και αμφίβια ερπετά και διαχείριση προστατευόμενων περιοχών.

Έχει συμμετάσχει στην σύνταξη του Κόκκινου Βιβλίου των απειλούμενων ζώων της Ελλάδας ως εκδότης στην πρώτη έκδοση και συντάκτης στην πρόσφατη και έχει επίσης συμμετάσχει στην εκπόνηση Ευρωπαϊκών Σχεδίων Δράσης για απειλούμενα είδη.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και μέλος του ΔΣ του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα υγροτόπου Μουστού.

Έχει συντάξει το βιβλίο «Τα πουλιά της Θεσσαλονίκης» που εκδόθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία το 2014.

Επικοινωνία – πληροφορίες 2313 317711

Διοργάνωση: Μένουμε Θεσσαλονίκη | menoumethess@gmail.com | menoumethess.wortdpress.com| @menoumethess

 

 

 

Επικοινωνία – πληροφορίες 2313 317711

Διοργάνωση: Μένουμε Θεσσαλονίκη | menoumethess@gmail.com | menoumethess.wortdpress.com| @menoumethess

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s