Δελτίο Τύπου «Μένουμε Θεσσαλονίκη»: Κάλεσμα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας 9/11 στη Θεσσαλονίκη

menoumethess_550_300_pix

Καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 στις 16:00, άγαλμα του Eλευθερίου Βενιζέλου) σε απάντηση των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας, για την άρνηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού –και κατ’ επέκταση, της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Το γεγονός ότι οι Νεότουρκοι –με την σκανδαλώδη σύμπραξη του γερμανικού μιλιταρισμού– διέπραξαν επάλληλες γενοκτονίες εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων κατά την περίοδο 1912-1922 είναι πλέον αδιαμφισβήτητο, χάρις την κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών αλλά και του επιστημονικού κόσμου –και αυτό όχι μόνον στην Ελλάδα ή την Αρμενία –ή ακόμη και από αυτήν την νέα τουρκική ιστοριογραφία. Είναι αυτονόητες για όλη την παγκόσμια δημοκρατική κοινή γνώμη, που συνεχίζει να τοποθετείται και να πορεύεται με σημαίες της το Δίκαιο και την Ελευθερία των λαών –ήδη την στιγμή που συντελούνταν, είχαν ξεσηκωθεί κύματα αγανάκτησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι θέσεις του Υπουργού, πόρρω απέχουν από το να είναι προσωπικές, διατυπώνονται δε σε μια κρίσιμη στιγμή όπου επίκειται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Άγκυρα, και ενώ το τουρκικό κατεστημένο διολισθαίνει καθημερινά προς τον σκληρό αυταρχισμό στο εσωτερικό, και την ακραία επιθετικότητα προς τα έξω. Συνιστούν δε, μια σκανδαλώδη υποχώρηση από τα εθνικά μας δίκαια, την ίδια στιγμή που το καθεστώς Ερντογάν απειλεί με μια νέα κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ταυτόχρονα με την υποστήριξη της γενοκτονίας που διαπράττουν οι Τζιχαντιστές στην Συρία και την λυσσαλέα καταδίωξη και καταστολή του κουρδικού κινήματος.

Ο αγώνας για την αναγνώριση των γενοκτονιών της περιόδου 1912-1922 δεν είναι μόνον αγώνας για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την αναγνώριση των ιστορικών εγκλημάτων. Αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για την αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της τουρκικής εξουσίας, και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και των ελευθεριών στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι καθήκον όλου του δημοκρατικού κόσμου να συμπράξει σε αυτήν την υπόθεση. Και να διαφυλάξουν, από κοινού με τα προσφυγικά σωματεία, τον δημοκρατικό της χαρακτήρα πετώντας έξω τους ναζί προβοκάτορες της Χρυσής Αυγής.

Διότι, με την δράση τους, παρέχουν άλλοθι τόσο στην εθελοδουλία των εδώ κυβερνώντων, όσο και στην νέο-οθωμανική προπαγάνδα η οποία επιχειρεί να συκοφαντήσει τους αγώνες για την αναγνώριση των γενοκτονιών προβάλλοντας τάχα ότι αποτελούν μόνο αίτημα «σωβινιστικών μειοψηφιών».

Ως εδώ! Αυτοί που πουλάνε την πατρίδα και εκείνοι που «πουλάνε πατρίδα» για να σπείρουν το εμφυλιακό ναζιστικό τους δηλητήριο, δρουν παράλληλα με σκοπό την απαξίωση και την υπονόμευση των εθνικών μας δικαίων. Ας μην τους αφήσουμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s