Νέα Μπροσούρα του Μένουμε Θεσσαλονίκη: «Τα πάντα έχουν μια τιμή»

ButarBrosouraNet-1H πολιτική Μπουτάρη, οι δημόσιοι χώροι και ο κοινωνικός μηδενισμός

Κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί ειδική-συνεδρίαση απολογισμός του έργου της Διοίκησης για το 2014. Η ανακοίνωση της συνεδρίασης συνέπεσε με την προετοιμασία αυτού του εκτεταμένου κειμένου ενημέρωσης/παρέμβασης πάνω σε ζητήματα οικονονομικής στρατηγικής της Διοίκησης Μπουτάρη, της κρίσης των δημόσιων χώρων που προκαλεί μέσα στην πόλη, την ευρύτερη κρίση του Δημόσιου Χώρου που προκύπτει από τις κυρίαρχες εγωκρατικές/μηδενιστικές τάσεις που δυστυχώς έχουν καταλάβει την τοπική κοινωνία –αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δημοσιοπούμε σήμερα το πλήρες κείμενο αυτής της μπροσούρας, με την ελπίδα ότι θα προκαλέσει μια συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που θίγει –τα οποία τουλάχιστον εμείς θεωρούμε κεντρικά για το μέλλον αυτής της πόλης.

Αντιγράφουμε από το κείμενο:

«Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο
του ισχυρού, δεν πρέπει να αποδέχεται
και την εικόνα που προβάλλει και
επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του
Παναγιώτης Κονδύλης,
Από τον 20ο στον 21ο αιώνα

Μπουτάρης και Παπαγεωργόπουλος. Το φως εναντίον του σκότους, ο προοδευτισμός εναντίον της ακραίας συντήρησης, το νέο ενάντια στο παλιό, η παγκοσμιοποίηση ενάντια στον εθνοκεντρισμό, το «in» ενάντια στο ντεμοντέ. Αυτή είναι η κυρίαρχη αφήγηση πάνω στην οποία έχει στήσει την επικοινωνιακή της εκστρατεία η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη… την τελευταία 10ετία –και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίον ψηφίστηκε σε δύο
αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις (2010 – 2014) από μια σχετική πλειοψηφία της πόλης. Μικρή, αν αναλογιστούμε τα τεράστια ποσοστά αποχής που καταγράφηκαν και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, και τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να στείλουν τον Μπαρμπά-Γιάννη στο νέο δημαρχιακό παλάτι που προετοίμαζε ο Παπαγεωργόπουλος για τον εαυτό του. Είναι όμως στ’ αλήθεια έτσι; Φυσικά και όχι…». Μπορείτε να διαβάσετε την συνέχεια στο κάτωθι σύνδεσμο!

Κατεβάστε το πλήρες κείμενο σε μορφή .pdf

Υστερόγραφο:

Η Μπροσούρα του Μένουμε Θεσσαλονίκη, «Τα πάντα έχουν μια τιμή», διατίθεται στο συνεργατικό βιβλιοπωλείο Ακυβέρνητες Πολιτείες (Αλ. Σβώλου 28) στην τιμή των 2,5€. Με την αγορά της, δίνετε μια μικρή οικονομική ενίσχυση σε μας, και στηρίζετε παράλληλα το αξιόλογο συνεργατικό εγχείρημα του βιβλιοπωλείου. Κατά τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε και άλλα σημεία διάθεσης μέσα στην πόλη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s