15-19/07/2015: Εναλλακτικό Κάμπινγκ του Μένουμε Θεσσαλονίκη στην Ιερισσό

proswrino_headerΙερισσός (Χαλκιδική) 15-19/07/2015. Κάμπινγκ Δελφίνι. Επικοινωνία – Συμμετοχές: α) Στο μέηλ του Μένουμε Θεσσαλονίκη, menoumethess@gmail.com. β) Στα τηλέφωνα: 2310543751, 6974389484 (Γιώργος).

Αναζητώντας τον μίτο μιας άλλης ζωής

Στο Μένουμε Θεσσαλονίκη ποτέ δεν είδαμε την πολιτική ως μια ξερή διαδικασία παραταξιακού τύπου, ξεκομμένη από τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μας. Αντίθετα, όλες μας οι προσπάθειες περιστρέφονται γύρω από την ανάγκη, να δώσουμε άλλο περιεχόμενο στην έννοια –που είναι τόσο απαξιωμένη και έχει συνδεθεί με όλες τις αρνητικές καταστάσεις που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο βίο μας.

Ένας από τους κύριους στόχους αυτής της εναλλακτικής πολιτικής, είναι και η αναζήτηση μιας ποιοτικότερης κοινωνικότητας και κατά τον ελεύθερό μας χρόνο,καθώς δυστυχώς ακόμα και η διαχείριση αυτού του κομματιού της ζωής μας, εκχωρείται στις ποικίλες βιομηχανίες της αναψυχής –με ολέθριες συνέπειες για το επίπεδο του συλλογικού ευ ζήν της κοινωνίας μας.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε φέτος το καλοκαίρι να κάνουμε μια διαφορετικού τύπου παρέμβαση. Στα μέσα του Ιούλη, καθώς σταδιακά περνάμε στο βαθύτερο καλοκαίρι -αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα εναλλακτικό κάμπινγκ στην Ιερισσό.

Ετοιμάζουμε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα συζητήσεων, περιηγήσεων, εργαστηρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην περιοχή, την φύση, τους ανθρώπους και την ιστορία της. Μπορεί η περιοχή, αυτήν την στιγμή να απειλείται άμεσα από ένα αρπακτικό μοντέλο υποτιθέμενης ανάπτυξης, που σπέρνει στο διάβα του την καταστροφή του περιβάλλοντος και το μαράζωμα των κοινωνιών της.

Ωστόσο δεν παύουν να υπάρχουν κρυμμένες δυνατότητες, που αποτελούν ‘σπόρο’ για την διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης, που θα επαναφέρει την δημοκρατική ισορροπία, την δικαιοσύνη, την ακμή του πολιτισμού στον τόπο μας, το οικολογικό του μέτρο. Αυτές θα πρέπει να αναδείξουμε, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτόν τον οδοστρωτήρα, που απειλεί να ρημάξει αυτήν την χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Όπως και κάθε άλλη φορά, η συνάντησή μας είναι ένα μικρό καλοκαιρινό πείραμα, προς την αναζήτηση στιγμών που παραπέμπουν σ’ ένα ποιοτικότερο «εμείς». Αυτές οι στιγμές, εξάλλου, είναι που αποτελούν το θεμέλιο, μιας άλλης αντίληψης για την πολιτική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s