Τετάρτη 20/05/2015: 1 Χρόνος Μένουμε Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή Συνέλευση στην Νέα Παραλία (Αμφιθέατρο Πάρκου Εποχών)

afsa_web

Η ομάδα του Μένουμε Θεσσαλονίκη σας καλεί σε μια ανοιχτή συνέλευση, στο αμφιθεατράκι του Πάρκου των Εποχών (Νέα Παραλία Θεσ/νίκης – έναντι γερμανικού προξενείου).

Θα συζητήσουμε όλοι μαζί, όχι μόνο για τα προβλήματα και τα καίρια ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη μας, αλλά κυρίως για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση, και η Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα για την ανάδειξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής αυθεντικής δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, οικολογίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Θέτουμε στο επίκεντρο την πολιτιστική αναγέννηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της πόλης, την αποκατάσταση ουσιαστικών μορφών άμεσης δημοκρατίας αλλά και της περιαστικής και της αστικής φύσης. Τέλος, προτάσσουμε μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική που εγκαθιδρύει εδώ και τώρα θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, πρόνοιας, και καταπολέμησης της ανεργίας στην πόλη μας –ώστε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά την ανθρωπιστική κρίση, και την ραγδαία υποτίμηση των εισοδημάτων της πλειοψηφίας. Και βέβαια, το μεγάλο ρεύμα της φυγής των νέων προς το εξωτερικό, αυτή την απίστευτη αιμορραγία που υπονομεύει καίρια και αποφασιστικά κάθε προοπτική θετικής αλλαγής σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Το ‘αντάρτικο’ στην αποικία χρέους πρέπει να ξεκινήσει από τα πεδία όπου υπάρχει πραγματικά η δυνατότητα του κόσμου να παρέμβει με αποτελεσματικότητα και να στήσει εδώ και τώρα αναχώματα στην ολοκληρωτική υποδούλωση του ελληνικού λαού –και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα από τα σημαντικότερα πεδία που μπορεί κάτι τέτοιο να συντελεστεί.

Ήρθε ο καιρός να εγκαταλείψουμε την σάπια πολιτική της μεταπολίτευσης, και να μιλήσουμε όχι με κούφιες υποσχέσεις ή στείρες καταγγελιές, αλλά με όρους οράματος και στρατηγικής για το πώς θέλουμε την πόλη μας, και την πατρίδα μας στο 21ο αιώνα. Εξ άλλου το δίλλημμα έχει τεθεί: Ἢ θὰ ἐξακολουθοῦμε νὰ γονατίζουμε ὅπως αὐτὸς ὁ δραπέτης / ἢ θὰ σηκώσουμε ἄλλον πύργο ἀτίθασο ἀπέναντί τους (Μ. Κατσαρός).


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2015 | ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΕΠΟΧΩΝ [ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ] |8 μ.μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s