Η διείσδυση των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα

σσσΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μένουμε Θεσσαλονίκη για την διείσδυση των γερμανικών συμφερόντων στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Πάνω από 250 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση, στην οποία μίλησαν ο Γιώργος Καραμπελιάς (Συγγραφέας, επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Άρδην), ο Νότης Μαριάς (καθηγητής θεσμών Ε.Ε. στο πανεπιστήμιο Κρήτης και Ευρωβουλευτής με τους Αν. Ελ.) και ο Κώστας Χρυσόγονος (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, και Ευρωβουλευτή με το Συ.Ριζ.Α,).

Ο Ν. Μαριάς, στην ομιλία του επισήμανε τα διαχρονικά γνωρίσματα της διείσδυσης των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα από τις αρχές του περασμένου αιώνα, ενώ ανέλυσε τον σημερινό «καταμερισμό» των ευθυνών μεταξύ των εταίρων της Ε.Ε., ώστε να οργανώσουν την «ανασυγκρότηση» (διάβαζε αποδόμηση) της χώρας μας στο πλαίσιο των μνημονίων. Τέλος, κατέληξε με μια εκτεταμένη αναφορά και ενημέρωση των τελευταίων εξελίξεων πάνω στο ζήτημα των Πολεμικών Οφειλών της Γερμανίας  στην χώρα μας, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Κ. Χρυσόγονος, ανέλυσε την βαθύτατη αντιδημοκρατική και νεο-αποικιακή δομή και λειτουργία των θεσμών της Ε.Ε., που λειτουργεί ως αποφασιστικός μοχλός για την δορυφοριοποίηση των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στην γερμανική Ευρώπη της λιτότητας, και της κυριαρχίας των τραπεζών. Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία που παρουσίασε για τα δημοσιονομικά των δομών της «Ένωσης», σύμφωνα με τα οποία ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως θεσμού, αντιστοιχεί στο 1% του συνολικού Ακαθαρίστου Προϊόντος της Ένωσης, ενώ μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτού προσανατολίζεται προς την κοινωνική της πολιτική –ενώ ο κύριος όγκος των δαπανών αφορούν στην γραφειοκρατική λειτουργία των Βρυξελών.

Ο Γ. Καραμπελιάς, τέλος, αναφέρθηκε εκτεταμένα στον Καλλικράτη, που υπονομεύει κάθε έννοια αυτοτέλειας και αυτοδιοικητικής διάστασης των Δήμων. Σύγκρινε δε το σημερινό καθεστώς που επικρατεί στην Ελλάδα, με τα αντίστοιχα της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για να καταλήξει ότι δεν πρόκειται για μια μεταρρύθμιση ‘προσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα’, όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του, αλλά για ένα νέο-αποικιακό μοντέλο που θέλει να υποβιβάσει τους Δήμους σε ιμάντα υλοποίηση των πολιτικών που αποφασίζει και εισηγείται η γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Συνέχισε αναλύοντας την συστηματική απομύζηση εργατικών χεριών –και δη εξειδικευμένων– ως την μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική λεηλασία που υπόκειται η χώρα μας στα δεσμά της γερμανικής Ευρώπης. Ανέλυσε την πολιτική της Γερμανίας εντός της Ε.Ε., ως μια προσπάθεια ανάκτησης των κεκτημένων που βραχύβια απέσπασε κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με ειρηνικά-οικονομικά μέσα, επιμένοντας στις τρομακτικές ομοιότητες που διατηρούν οι παρούσες γεωπολιτικές στοχεύσεις της Γερμανίας έναντι των Βαλκανίων και της χώρας μας, με τις αντίστοιχες της ναζιστικής πολιτικής. Τέλος, αναφέρθηκε στην διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, ως ζήτημα αιχμής που απαντάει στην προσπάθεια της σύγχρονης γερμανικής πολιτικής να μεταβάλει την χώρα μας σε «Ιφιγένεια», για την εγκαθίδρυση του νέου μοντέλου που επιθυμεί να επιβάλει στην Ευρώπη.

Ο συντονιστής, Γ. Ρακκάς, αναφέρθηκε συνοπτικά στην έκθεση του Μένουμε Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

οι παραπάνω συντεύξεις δημοσιεύθηκαν στο σύνδεσμο: http://sirma.info/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s