Για όσα διαδραματίστηκαν στην χθεσινή Ορκομωσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

neo_dimarhio005-2-thumb-largeΌσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της Ορκωμοσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης είναι πολύ χαρακτηριστικά για την προϊούσα παρακμή του πολιτικού σκηνικού που κυβερνάει αυτήν την χώρα: Νεοναζί εν ευθυμία σε κλίμα σχολικής εκδρομής (και να φανταστείτε ότι μετά από την ορκωμοσία κατήγγειλαν τον θίασο στον οποίον… πρωταγωνίστησαν), ο δήμαρχος να προσπαθεί να τους απαντήσει φορώντας στο πέτο του το αστέρι του Δαβίδ, το οποίο οι προπάτορες των προηγούμενων χρησιμοποιούσαν για να στιγματίσουν τους Εβραίους που έστελναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (λες και η τραγωδία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης πρέπει να μονοπωλεί την ιστορική υπενθύμιση των ναζιστικών θηριωδιών και να εξοβελίζει τα δικά μας θύματα, τα Μαρτυρικά Χωριά, τους νεκρούς της πείνας του Χειμώνα 1941, όσους έπεσαν πολεμώντας τις κατοχικές δυνάμεις, όσους άφησαν την πνοή τους στα κρατητήρια της Γκεστάπο κ.ο.κ.). Στα δε θεωρεία, ένας ασυνάρτητος αντιφασισμός που καταλήγει να σπονσοράρει την ίδια την Χρυσή Αυγή με τα καμώματά του. Και γύρω, ακριβά κοστούμια, σινιέ τουαλέτες, εκπρόσωποι του κόμματος της Σώου Μπιζ, αξιοσέβαστοι πελάτες του ΤΑΙΠΕΔ.

Έξω από αυτήν την opera buffa, εξαθλίωση, φτώχεια, ξεριζωμός, κοινωνική καθίζηση, δημογραφική συρρίκνωση –ενώ η χώρα κινδυνεύει να απορροφηθεί από την τεράστια ζώνη γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης που την περιβάλλει.

Τα αίτια; Εδώ και πέντε χρόνια, η Γερμανική Ευρώπη και το ΔΝΤ έχει επιβάλει ένα πρόγραμμα σαλαμοποίησης της κοινωνίας, «καρμπόν» με εκείνο που επέβαλαν κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990 σε όλες τις πρώην χώρες του Ανατολικού μπλοκ. Τι πιο ενδεικτικό από το γεγονός πως το διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ χτίστηκε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της διαβόητης Τρόιχαουντ, που ξεπάτωσε την Ανατολική Γερμανία μετά την «επανένωση». Το παρόν αυτών των χωρών είναι το δικό μας μέλλον:

Είκοσι χρόνια μετά, οι περισσότερες από αυτές τις κοινωνίες είναι βυθισμένες σ’ ένα τρομακτικό κοινωνικό και δημογραφικό τέλμα. Η φτώχεια και οι μισθοί πείνας κυριαρχούν, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μεταναστεύει, η υπογεννητικότητα θερίζει και –τι σύμπτωση;– όλες αυτές οι χώρες εμφανίζουν ταυτόχρονα ακραία εθελόδουλους ολιγάρχες στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, και ένα ισχυρό νεοναζιστικό κίνημα στην βάση της. Για να μην μιλήσουμε τι συνέβη σε εκείνα τα κομμάτια της Ανατολικής Ευρώπης, που βρίσκονταν σε ευαίσθητες ή ταραγμένες γεωπολιτικές ζώνες: Έχουν μεταβληθεί σε θέατρα εκτεταμένων συγκρούσεων (ορά… Ουκρανία) ή βρίσκονται στο χείλος τους (Βουλγαρία).

Τα στατιστικά στοιχεία για την φτώχεια, την δημογραφία, την μετανάστευση των νέων, τα δεδομένα του πολιτικού σκηνικού, το τοπίο που ξεπρόβαλε στους Δήμους μετά τις εκλογές του Μαΐου, η κατάσταση της ίδιας της χώρας μας δείχνουν αναμφίβολα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται –και δυστυχώς επαναλαμβάνεται ως τραγωδία.

Όσοι από το δημοτικό σχήμα «Μένουμε Θεσσαλονίκη» παρευρεθήκαμε στην σημερινή ορκωμοσία συνειδητοποιήσαμε πως βρήκαμε αρκετούς λόγους για να ντρεπόμαστε και άλλους τόσους για να εξοργιζόμαστε: Πραγματικά ο δρόμος του κυρίαρχου πολιτικού σκηνικού είναι αδιάβατος.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, μία είναι η επιτακτική ανάγκη: Να μην χάσουμε το δάσος. Η αναγκαιότητα μιας πανεθνικής στρατηγικής πραγματικής αντίστασης για τους Δήμους, τις περιφέρειες, την χώρα ολόκληρη είναι η μόνη μας ελπίδα.

Και για την πόλη της Θεσσαλονίκης, να συμβάλουμε με κάθε μέσο στο να χτιστεί ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο ώστε να ανακόψουμε την ραγδαία κοινωνική, πνευματική, πολιτιστική εξαθλίωση που την καταπίνει, αυτήν και την χώρα ολόκληρη, σαν μαύρη τρύπα.

Πρώτος στόχος: Να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός παλλαϊκού κινήματος που θα πετάξει έξω από την πόλη το ΤΑΙΠΕΔ, την πιο καθαρή έκφραση αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Ούτως ή άλλως, με το δημοψήφισμα της 26ης Μαΐου για την πώληση η μη της ΕΥΑΘ, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της πόλης εξέφρασε την βούλησή του, όντας συντριπτικά ενάντια στην πολιτική του ΤΑΜΕΙΟΥ.

Να πιέσουμε όλες τις αρχές της πόλης (τον Δήμαρχο, τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, τον Μητροπολίτη) στο να κηρύξουν το Ταμείο ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δεύτερος Στόχος: Να συμβάλουμε στην διαμόρφωση ενός εναλλακτικού οράματος για την Θεσσαλονίκη, που θα δώσει ελπίδα στον κόσμο και δημιουργική διέξοδο από το σάπιο πολιτικό σκηνικό. Τα στοιχεία του; Εθνική Αξιοπρέπεια, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Πολιτιστική Αναγέννηση, Παραγωγική Ανασυγκρότηση (και όχι καταπολέμηση της ανεργίας με «ασπιρίνες ΕΣΠΑ», λύση που φαίνεται να προκρίνει ο δήμαρχος), Αποκατάσταση του Περιβάλλοντος, Πραγματική Δημοκρατία. Για να μην ζήσουμε σαν Δούλοι, για να μην γίνει η Ελλάδα και η πόλη μας μια «Ουκρανία των Βαλκανίων», γονατισμένη από τους ολιγάρχες, τελματωμένη στον εμφύλιο, διαμοιρασμένη μεταξύ του νέου γερμανικού σωβινισμού, του ιμπεριαλιστικού νεο-οθωμανισμού, της αμερικάνικης «μηχανής καταστροφής» και του παρανοϊκού Σιωνισμού.

Υστερόγραφο: Επειδή το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε αρχικά πως ο εκπρόσωπός μας ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, ενώ ως παράταξη είχαμε ανακοινώσει με εκτεταμένο κείμενο τους λόγους που επιλέξαμε να ορκιστούμε με θρησκευτικό όρκο, ενημερώνουμε τους φίλους και τις φίλες ότι πρόκειται για σφάλμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.  

2 σκέψεις σχετικά με το “Για όσα διαδραματίστηκαν στην χθεσινή Ορκομωσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

  1. To ALTS ως γνωστόν είναι μια νόσος του Δυτικού κόσμου με χαρακτηριστικό την επιλεκτική μνήμη του μακρινού παρελθόντος και την διαγραφή των πληροφοριών του πρόσφατου.Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς την εμμονή αυτή στο άστρο του Δαβίδ έχοντας ξεχάσει εντελώς το δράμα που πρόσφατα μετράει κοντά 3000 θύματα στην Παλαιστίνη

    • Είναι εκπληκτικό το πώς ο γκαουλάιτερ-μουφτής της πόλης σας μετατρέπεται σε αρχιραβίνο, αλλάζοντας απλά τα σύμβολα. Είναι εξαιρετική η περίπτωσή του για το πώς χειρίζεται το Λόγο, γνωρίζοντας βεβαίως ότι πολλοί από αυτούς που θα τον ψηφίσουν «δεν ανήκουν» σ’ αυτό που έχει κατατάξει το λαό της Θεσσαλονίκης («καθυστερημένοι»). Νομίζω ότι εκμεταλλεύεται πολύ καλά τους μύθους διάκρισης της Θεσσαλονίκης με το κέντρο των Αθηνών. Όσο για τους ανεκδιήγητους αντιφασίστες διαδηλωτές ο Μπουτάρης τους πήρε (για να μην πω κάτι άλλο) τον ξεχασμένο πυρήνα της (αριστερής;) σκέψης τους. Αυτοί μιλούσαν για τους εν εφεδρεία ναζί κι αυτός μίλησε στην καρδιά της πραγματικότητας. Μίλησε για την ανεργία και τη φτώχεια. Μανούλα ο τύπος. Ανεργία και φτώχεια που βεβαίως για λογαριασμό της κα΄νει διαχείριση μια χάρα! Να δουλέψουμε για τους Γερμανούς, για το τουρκικό τουρισμό, για παρασιτικές ΕΣΠΑτζίδικες στοχεύσεις, και ό,τι έχουμε το ξεπουλάμε. Τι να πω: σιδεροκέφαλοι-ες ρε «Μένετε Θεσσαλονίκη»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s