Έκκληση για συμβολή στην ανθρωπιστική βοήθεια προς την Σερβία

pc-140516-bosnia-floods-01_299e44ee6091cb1f1d4280809f091f06

Ο δημοτικός συνδυασμός «Μένουμε Θεσσαλονίκη ούτε φυγή, ούτε υποταγή» απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να συνδράμουν στην ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για την ανακούφιση της Σερβίας από τις εκτεταμένες πλημμύρες που την πλήττουν εδώ και μερικές μέρες. Σύμφωνα με δηλώσεις Σέρβων αξιωματούχων, οι πλημμύρες απειλούν να  προκαλέσουν μεγαλύτερη ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή ακόμα και από αυτούς τους βομβαρδισμούς του 1999. Η βοήθειά μας, δεν είναι μόνο ζήτημα αφηρημένου ανθρωπισμού, αλλά έμπρακτη έκφραση της βαλκανικής αλληλεγγύης και θα στήσει γέφυρες για μια στενότερη, αδέσμευτη βαλκανική συνεργασία.

Πριν από 15 χρόνια, το 1999, ο λαός της πόλης ξεχύθηκε στους δρόμους για να φωνάξει ένα ηχηρό όχι στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ –την τελική πράξη για την διάλυση-καντονοποίηση των Βαλκανίων, την οποία έχουμε πληρώσει εμείς και οι άλλοι λαοί της περιοχής πολύ ακριβά. Σήμερα, ας δείξουμε ότι διαθέτουμε ακόμα αυτά τα αντανακλαστικά, και ας κινητοποιηθούμε άμεσα για να συμβάλουμε στην ανακούφιση της πληγείσας Σερβίας.

« Τα είδη που συγκεντρώνονται -προς το παρόν- σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει καταγράψει ο Ερυθρός Σταυρός της Σερβίας είναι στρώματα, κλινοσκεπάσματα, γαλότσες, ρουχισμός (κάλτσες, εσώρουχα), φακοί (και μπαταρίες), «Asepsol» 5P, είδη υγιεινής (πάνες, χαρτοπετσέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες κ.ά.) και φάρμακα. Οι πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν με το Γενικό Προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη (Κομνηνών 4) στο τηλέφωνο: +30 2310/244265 για να ενημερώνονται και να λαμβάνουν οδηγίες, ώστε η βοήθεια που θέλουν να προσφέρουν να φθάσει το συντομότερο δυνατό και για να να υπάρξουν διευκολύνσεις όσον αφορά τη διέλευση της βοήθειας από τα σύνορα. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 106, 115 27) στο τηλέφωνο +30 210/777-43-44, +30 210/777-43-55» ( Πληροφορίες από τον τύπο για τα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας)

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s