Ο συνδυασμός «Μένουμε Θεσσαλονίκη» στον Ο.Λ.Θ.

olth

Την Πέμπτη 15/05 οι Γ. Ρακκάς και Γ. Μπύρος – Αθανασίου από τον νεανικό ανεξάρτητο συνδυασμό Μένουμε Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ, και συζήτησαν με εργαζόμενους και την Λίτσα Καραμεσίνη, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων ΟΛΘ για τις τύχες του Λιμένα Θεσσαλονίκη, την παρούσα κατάστασή του, την προοπτική των αντιστάσεων ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίησή του.

Από την συζήτηση διαπιστώσαμε αυτό που λέει η κοινή λογική: Ότι δεν γίνεται ένας δημόσιος οργανισμός κερδοφόρος και με προοπτικές ανάπτυξης, να βαίνει προς πώληση. Ότι αυτό που κάνει επί της παρούσης η κυβέρνηση –προφανώς υπό τις οδηγίες των «οικονομικών δολοφόνων» της Τρόικα– είναι να τον καταδικάζει σε ασφυξία με διάφορα μέσα (π.χ. απαγόρευση προσλήψεων) ώστε να προχωρήσει έπειτα στη «σαλαμοποίησή» του. Κλασική τακτική, που χρησιμοποιήθηκε σε κάθε χώρα που ανέλαβε να διαλύσουν τα τζιμάνια του ΔΝΤ παραδίδοντάς την στην συμμαχία διεθνών αρπακτικών κεφαλαίων και ντόπιων ολιγαρχών.

Κι όμως, στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής, ανεξάρτητης και κοινωνικά δίκαιης εθνικής στρατηγικής το λιμάνι θα είχε αποφασιστικό ρόλο ως «μοχλός» παραγωγικής ανασυγκρότησης, και ως εθνική υποδομή διασύνδεσης των τοπικών οικονομιών της χώρας. Δίχως αυτές τις παραμέτρους, μάλιστα, δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, καθώς αναπόφευκτα η υποβάθμισή του σε «λιμάνι τράνζιτ» θα σημάνει και το άνοιγμα της πίσω πόρτας στα μεγάλα εφοπλιστικά, εμπορικά κεφάλαια, καθώς και σε εκείνο των μεταφορών.

Εμείς, δεν μπορούμε παρά να ενώσουμε την φωνή μας, με τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της πόλης που εναντιώνονται ριζικά ενάντια σε κάθε απόπειρα ξεπουλήματος του Λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s