18 Μαΐου, όλοι στο δημοψήφισμα για το νερό

nero_kalpi

Στις 18 Μαΐου, παράλληλα με την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, διοργανώνεται από τους Δήμους ευρύτερης περιοχής ένα δημοψήφισμα που θα κρίνει την αυριανή ποιότητα ζωής στην πόλη μας: Αυτό για την ιδιωτικοποίηση του Νερού.

Η απόφαση της ελληνικής πολιτείας είναι εγκληματική. ΟΛΑ τα δεδομένα και η διεθνής εμπειρία βαίνουν εναντίον των σχεδιασμών της. ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΟΠΙΑ, η ύδρευση πρέπει να παραμείνει δημόσια.

Η εικόνα μιας πόλης όπου οι δημόσιες υποδομές της και τα κοινωνικά της αγαθά λεηλατούνται τόσο βάναυσα έρχεται από το μέλλον, από κάποιο σκοτεινό εφιάλτη μιας υποβαθμισμένης αποικίας του 4ου κόσμου. Εκεί θέλουν να μας οδηγήσουν οι εμπνευστές της εκποίησης της ΕΥΑΘ –αλλά και του Λιμανιού, εκείνοι που κατεδαφίζουν πανηγυρίζοντας την Δημόσια Υγεία, και ολοκληρώνουν την καταστροφή της Δημόσιας Παιδείας εκχωρώντας ακόμα και τα κτήρια των υπουργείων στις Τράπεζες.

Ας φανταστούμε τι Πολιτισμό, τι Παιδεία, τι Πνεύμα και τι αναξιοπρέπεια εκπέμπει μια πόλη, όπου τα πάντα θα είναι ιδιωτικοποιημένα και υποβαθμισμένα, όπου η Κυριακάτικη αργία θα έχει καταργηθεί. Όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού της θα απασχολείται σε σύγχρονα κάτεργα, όπου εντός της «θα ασκούνται βρίζοντας οι διπλωμάτες των ξένων προξενείων» συνθέτοντας μια εικόνα πολυεξαρτώμενης αποικίας.

Η 18η Μαΐου είναι η μέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το Νερό. Είναι μέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το εάν θα θέσουμε ξανά ως επίκεντρο του πολιτισμού μας το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Καλούμε όλους τους πολίτες, ακόμα και αυτούς που επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους να απέχουν από τις δημοτικές εκλογές, να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα για το ΝΕΡΟ.

Καλούμε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης που επιθυμούν να συμβάλουν στην υπόθεση του δημοψηφίσματος, να γραφτούν ως εθελοντές για να συμβάλουν στη διεξαγωγή του

Για να μη ζήσουμε «ακόμα και τούτη την άνοιξη, ραγιάδες»

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s