Ανακοίνωση του Γ. Ρακκά για τη σημερινή συζήτηση στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την Χ.Α.

rakkasTo Σάββατο 10/05, ήμουν προσκεκλημένος σε συζήτηση όλων των υποψηφίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το Ράδιο Θεσσαλονίκη. Φτάνοντας στην προβλήτα 1 του λιμανιού, τόπο διεξαγωγής της συζήτησης, διαπίστωσα με έκπληξη –όπως και άλλοι υποψήφιοι– την παρουσία του Αρτέμη Μαθιόπουλου της Χρυσής Αυγής. Αποφάσισα, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι να αποχωρήσω καταγγέλλοντας την συμμετοχή του στη συζήτηση.

Είναι ευνόητοι οι λόγοι για τους οποίους κανένας κατ’ αρχήν δημοκράτης, κανένας που μετέχει της ελληνικής παιδείας, δεν μπορεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μ’ έναν ναζί που μόλις λίγα χρόνια πριν τραγουδούσε με το συγκρότημά του καννιβαλικά άσματα εξύμνησης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και των Ρομά, ουρλιάζοντας «καίγομαι στο Άουσβιτς […] γ… την Άννα Φράνκ».

Η Χρυσή Αυγή συστηματικά χρησιμοποιεί την δημοκρατία και το δικαίωμα στην έκφραση, για να κρύψει από πίσω την τέλεση πολιτικών εγκλημάτων –και την εξύμνηση άλλων, εναντίον της ανθρωπότητας και εναντίον του ίδιου του ελληνικού λαού.

Είναι η οργάνωση που εξυμνεί την Χούντα, το καθεστώς που πρόδωσε την Κύπρο παραδίδοντάς την μισή αμαχητί στα χέρια του τουρκικού στρατού.

Είναι η οργάνωση που εξυμνεί το δικτατορικό καθεστώς που μακέλεψε τους φοιτητές στο Πολυτεχνείο του 1973.

Είναι η οργάνωση που εξυμνεί τους δοσιλόγους και τους συνεργάτες των κατακτητών της γερμανικής κατοχής 1941-1944

Είναι η οργάνωση που τιμάει τα παρακρατικά δίκτυα του μετεμφυλιακού κράτους, τους δολοφόνους του Γρηγόρη Λαμπράκη –που σκοτώνοντάς τον, έδωσαν την χαριστική βολή στην δημοκρατία, μάλιστα στην πόλη μας, την Θεσσαλονίκη.

Είναι τέλος η οργάνωση που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, και μαχαίρωσε δεκάδες άλλους ξένους και Έλληνες (καθώς στις φονικές τις επιθέσεις δεν κάνει φυλετικές διακρίσεις).

Ο μόνος λόγος που αυτά τα υποκείμενα δεν βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην φυλακή, είναι διότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα στο να κινηθούν διαδικασίες απόδοσης πολιτικού εγκλήματος. Επόμενο, γιατί οποιαδήποτε προσπάθεια προσδιορισμού του τι είναι «πολιτικό έγκλημα» αναπόφευκτα θα εκθέσει στην δικαιοσύνη και πολλά από τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης –για τις αποφάσεις που πήραν και παίρνουν κατά την περίοδο της Νέας Κατοχής και των Μνημονίων (2009-2014). Γι’ αυτό εξ άλλου και οι υπόγειες συνομιλίες του Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο και άλλα στελέχη του στενού περιβάλλοντος Μαξίμου.

Καμία συνομιλία με τους ναζἰ. Τους υμνητές των εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας, της πατρίδας και του λαού, με τους υποστηρικτές των γερμανοτσολιάδων, και των έγκλειστων δικτατόρων-προδοτών της Κύπρου. Καμιά συνδιαλλαγή με αυτούς που απεργάζονται την δολοφονία της δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε.

Το ηχητικό απόσπασμα από το Ράδιο Θεσσαλονίκη : http://picosong.com/Cu7L/

2 σκέψεις σχετικά με το “Ανακοίνωση του Γ. Ρακκά για τη σημερινή συζήτηση στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την Χ.Α.

  1. Έχει ο δημοσιογράφος μεγάλο θέμα στο τι έγκειται η διαλεκτική, η πρωταρχική, στοιχειώδης και κατ’ ελάχιστον λογική που απαιτείται για να συζητά κανείς τα κοινά- στο κοινό -προς το ευζήν της κοινωνίας, αφού δεν μπορεί να διακρίνει μεταξύ θέσεως και πράξεως. Ας μην μιλάμε για την αυτονόητη διαφορά μεταξύ «κουβέντας» -λες και είμαστε στο καφενείο της γειτονιάς- και «πολιτικής συζήτησης για τα κοινά της πόλης».

  2. Εν τω μεταξύ οι δημοτικές εκλογές, καθώς και οι ευρωπαϊκές και τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές, είναι ευκαιρίες για να συζητηθούν τα προβλήματα και ζητήματα στο σύνολό τους, με φρέσκο, δυνατό και ξεκάθαρο όραμα. Θεωρώ και αυτή είναι μία προϋπόθεση του κινήματος «Μένουμε Θεσσαλονίκη». Εμπράκτως, είναι μία κίνηση που αρνείται την δημαγωγική πολιτική του «τι θέλουμε επειδή εγώ ως πολιτικός…» με την συνακόλουθη εξαπάτηση των πολιτών και ασκεί την δημοκρατική πολιτική του «τι μπορούμε να κάνουμε εμείς εδώ και τώρα προς το συμφέρον της πόλης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s