54 προτάσεις για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και… 1 υπόσχεση / Η Θεσσαλονίκη στα Βαλκάνια

Satellite_BalkansΟ Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ενάντια στην σχεδιαζόμενη υποδούλωση της χώρας από τον άξονα Γερμανίας-Τουρκίας. Η αδέσμευτη αλληλοδιασύνδεση των λαών της Βαλκανικής αποτελεί την μοναδική προοπτική διεθνούς συνεργασίας που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την μεταβολή μας σε προτεκτοράτο, και της πόλης μας σε υποσταθμό του.

  • Καθιέρωση της «παμβαλκανικής συνάντησης Δημάρχων». Για μια αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη συνεργασία των βαλκανικών πόλεων.
  • Σύσταση δικτύου «Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι-Σόφια-Βουκουρέστι». Στόχος: Η πύκνωση των πολιτιστικών ανταλλαγών, η διασύνδεση των τοπικών οικονομιών, η διασύνδεση των πανεπιστημίων, η ανταλλαγή εμπειριών.
  • Μεταβολή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε Κέντρο Βαλκανικής Πολιτιστικής Έκφρασης. Σύνδεση με τις κινηματογραφικές σχολές, έμφαση και στήριξη της νέας κινηματογραφικής παραγωγής. Στόχος, να μεταβληθεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον δίαυλο της βαλκανικής πολιτιστικής παραγωγής προς την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή.
  • Διοργάνωση αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε ό,τι αφορά και στους άλλους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας: Την μουσική, τις καλές τέχνες, την λογοτεχνία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s