Μένουμε Θεσσαλονίκη | Σχόλιο για τη στάση του Γ. Μπουτάρη στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

clipart-letter-512x512-80c0Κατέθεσε ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Μπουτάρης σήμερα στο εφετείο της δίκης Παπαγεωργόπουλου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, φέρεται να δηλώνει: «’Δεν είναι δυνατόν να γίνεται συστηματική υπεξαίρεση επί δέκα χρόνια. Έδιναν μετρητά με πρόχειρες αποδείξεις’ είπε ο Μπουτάρης και τόνισε ότι στον δήμο δεν γινόταν τίποτα εάν δεν περνούσες από τον ‘πάγκο’ του Μιχάλη Λεμούσια, ενώ επεσήμανε ότι ‘όλο το σύστημα βασιζόταν σε αυτόν’. Για τον προκάτοχό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο νυν δήμαρχος κατέθεσε ότι είναι τεράστια απογοήτευση για όλον τον κόσμο που είναι μπλεγμένος στην υπόθεση, επιμένοντας ότι ‘έχει απόλυτη ευθύνη’ για την ‘τρύπα’ των 17,9 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στον δήμο. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν τον είδε να βάζει ‘χέρι΄ στα λεφτά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τι ισχυριζόταν ο ίδιος ο Μπουτάρης στον Β. Παπαγεωργόπουλο, όταν το άστρο του τελευταίου δεν είχε δύσει ακόμη.

Η επιστολή την οποία απέστειλε ο κ. Μπουτάρης προς τον κ. Παπαγεωργόπουλο, μετά την οποία επήλθε συμφωνία, είναι η ακόλουθη [πηγή: εδώ]:
“Αγαπητέ Βασίλη,
Οποιαδήποτε διαφορά μου μαζί σου, ακόμη και η πιο έντονη, κινείται αποκλειστικά και μόνο στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Καμία δήλωση ή ενέργειά μου, ακόμη και η πιο οξεία κριτική μου, δεν είχε ούτε έχει ως στόχο το πρόσωπό σου. Έχεις ‘δικονομικά’ τη δυνατότητα να ανακαλέσεις την αγωγή που εκκρεμεί και σου ζητώ να το κάνεις.
”Γιατί τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης.
”Θεωρώ επίσης ότι, όποια και αν είναι η έκβαση της δίκης στο μεθαυριανό δικαστήριο, κανείς από τους δύο δεν θα βγει κερδισμένος και κυρίως δεν θα βγει κερδισμένη η πόλη μας. Δεν πρέπει να πιστέψει κανείς ότι στην πόλη μας ‘τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά’, αντί να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να δοθεί σε κανέναν ‘καλοθελητή’ η δυνατότητα να παρουσιάσει δυσμενείς εικόνες για την πόλη μας, τους πολιτικούς της και κυρίως τους πολίτες της που εμπιστεύονται συγκεκριμένα πρόσωπα και τα τιμούν με την ψήφο τους. Και η πολιτική αντιπαράθεση των δημοτικών παρατάξεών μας δεν είναι καλό να γίνει αντικείμενο δίκης. Γι’ αυτό τιμώ και χαιρετίζω προκαταβολικά την κίνησή σου ως ένδειξη πολιτικής και ανθρώπινης αίσθησης ευθύνης. 

Φιλικά και με εκτίμηση
Γιάννης Μπουτάρης”.

Κι όλα αυτά όταν η Χρύσα Αράπογλου επέμενε στις καταγγελίες για υπεξαίρεση, δικάστηκε με την αγωγή του Παπαγεωργόπουλου και αθωώθηκε τελικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s