30 ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη/ 6. Ανάπλαση περιοχών Δ.Ε.Θ., Γ’Σ.Σ, 424

Salonica-parkoΣτο προεκλογικό του πρόγραμμα ο Μπουτάρης είχε θέσει ως στοχεύσεις την αξιοποίηση του χώρου της Δ.Ε.Θ., του Γ’ Σ.Σ. και του 424. Καθώς το είδος της αξιοποίησης βρίσκεται υπό την αίρεση της μεταφοράς της ΔΕΘ και του Γ’ ΣΣ, είχε προτείνει μια σειρά από σχέδια. Αντιγράφουμε από τότε πρόγραμμά του:

  • Ενοποίηση των χώρων της ΔΕΘ-ΓΣ.Σ. με το Πανεπιστήμιο. Να γίνει η πόλη κέντρο εκπαίδευσης και καινοτομίας για όλη τη Ν.Α. Ευρώπη.
  • Η παραμονή της Έκθεσης στο κέντρο αποτελεί ουσιαστικά τροχοπέδη για τον θεσμό […] Έτσι, προτείνεται η άμεση μεταφορά της σε κατάλληλη θέση στα δυτικά της πόλης. Η σημερινή έκταση θα αποδοθεί σε δημόσια χρήση ως μητροπολιτικό πάρκο με χώρους πρασίνου και διάσπαρτες πολιτισμικές χρήσεις.
  • Αντίστοιχα, η παράταση της παραμονής του στρατηγείου και του στρατοπέ-δου του Γ΄ Σ.Σ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, […] εγκλωβίζει μια σημαντική έκταση για μια επικίνδυνη στρατιωτική χρήση (στρατηγείο του ΝΑΤΟ). Αντίθετα, η απόδοση του χώρου στην πόλη εξασφαλίζει την αξιοποίηση του κεντρικού ιστορικού κτηρίου του αρχιτέκτονα Ποζέλι, καθώς και τη δημιουργία σημαντικού χώρου πρασίνου.
  • Θα δημιουργηθούν ελεύθεροι υπέργειοι χώροι στάθμευσης στο χώρο της ΔΕΘ, μέχρις ότου μεταφερθεί στην περιοχή που θα επιλεγεί και απελευθερωθεί ο χώρος για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού πάρκου της πόλης.

Για τη μεταφορά της Δ.Ε.Θ. στη Σίνδο έχει κριθεί ότι δεν υπάρχουν χρήματα και έχει προταθεί ένα λιγότερο φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης των υφισταμένων εγκαταστάσεων και δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή, στο οποίο θα ενσωματωθεί και το Γ’ ΣΣ.[2] Ωστόσο, όλα έχουν μείνει στα λόγια, ο χώρος της Δ.Ε.Θ. παραμένει αναξιοποίητος, το Γ’ Σώμα Στρατού και το παλιό 424 συνεχίζουν να χάσκουν άδεια, προφανώς όχι με ευθύνη μόνο της δημοτικής αρχής.

menoumethess_550_300_pix

Μένουμε Θεσσαλονίκη

«Ούτε φυγή – Ούτε υποταγή»

 menoumethess@gmail.com | @menoumethess

http://www.menoumethess.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s