30 ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη/ 2. Νομικό πλαίσιο του ΟΑΣΘ

17.    Νομικό πλαίσιο του ΟΑΣΘ

pic-0-normΣτο προεκλογικό του πρόγραμμα ο Μπουτάρης πήρε την εξής πολύ σωστή θέση:

«Η Δημοτική μας κίνηση εκτιμά ότι ο σχεδιασμός και κυρίως η υλοποίηση και οργάνωση της πρότασής μας, δεν είναι δυνατό να δρομολογηθεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τον ΟΑΣΘ. Η θέση μας είναι ότι οι αστικές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη πρέπει να περιέλθουν άμεσα στον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης και να αποκτήσουν ουσιαστικό δημόσιο χαρακτήρα.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως ο μεγαλύτερος Δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος σε συντονισμό με τους άλλους Δήμους, ενεργοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων για την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με πλειοψηφική συμμετοχή.»

Ο ΟΑΣΘ είναι ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, με μυστικά ονόματα μετόχων, το οποίο επιχορηγείται αφειδώς από το δημόσιο. Μετά τις εκλογές ο Μπουτάρης ξέχασε τις παραπάνω θέσεις του και δεν έκανε το παραμικρό για να θέσει στη δημόσια συζήτηση το νομικό καθεστώς και τη λειτουργία του ΟΑΣΘ.

 

 

2 σκέψεις σχετικά με το “30 ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη/ 2. Νομικό πλαίσιο του ΟΑΣΘ

  1. Έχετε δίκιο για το δημοσίευμα, είναι λάθος, και θα το αλλάξουμε.

    Τώρα, βέβαια, η τιμή δεν είναι ακριβώς 0,80. Είναι 0,90€, όταν το κόβεις μέσα από το λεωφορείο, και 1€ των δύο μετακινήσεων όταν το κόβεις εντός. Ενώ από το περίπτερο, η τιμή διαμορφώνεται κατά 10 λεπτά λιγότερο -δηλαδή 0,80€ το «μονό», και 0,90€ το «διπλό».

    Το πρόβλημα με τη σχέση τιμής/παρεχόμενων υπηρεσιών παραμένει. Όπως και το ζήτημα των προεκλογικών υποσχέσεων του δημάρχου, οι οποίες ξεχάστηκαν κατά την διάρκεια της θητείας του.

    Μην παίρνουμε ένα λάθος, δευτερεύον κατά την άποψή μου, και το ανάγουμε σε βασικό επιχείρημα μόνο και μόνο για να καταγγείλουμε τον άλλον ως ‘λαϊκιστή’. Κι επίσης, επειδή βλέπω ότι απευθύνεστε σε πρώτο ενικό πρόσωπο… Σε ποιόν ακριβώς απευθύνεστε; Στον συντάκτη του κειμένου;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s