Ελληνογερμανική Συνέλευση Συνεργασίας: Οργανώνοντας τα σύγχρονα κάτεργα!

ergasia_2013_9_16_11_49_35_b2Τι κάνει επιτέλους η Ελληνογερμανική Συνέλευση Συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Μια περιήγηση στην ιστοσελίδα της, μπορεί να σας δώσει διαφωτιστικές απαντήσεις. Διαβάζουμε, λοιπόν, σ’ ένα δελτίο τύπου, υπό την κατηγορία «Δράση για τους Νέους».

«Ανεργία νέων στη Νότια Ευρώπη-Εθελοντικό έτος κοινωνικής εργασίας στην Ελλάδα». Κοινωνική εργασία στην φροντίδα των ηλικιωμένων στο Λίππε της Ρηνανίας Βεστφαλίας, και δυνατότητα για επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα της νοσηλευτικής. Προσφορά: κατάλυμα και φαΐ, και (κρατηθείτε) 200€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ για «ελεύθερη διάθεση» –το οποίο μέση στην πόλη του Λίπε εκτοξεύεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 330€+ ναύλα 44€, μαζί με κοινωνική ασφάλιση και επίδομα τέκνων στη χώρα προέλευσης. Στην συνέχεια της επαγγελματικής κατάρτισης, μέσα σε 3 έτη οι απολαβές… πολλαπλασιάζονται (876€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, δηλαδή… 73€/μήνα, 937€/χρόνο, 1.038€/χρόνο). [δείτε την ανακοίνωσηεδώ]

Σε αλλοτινές εποχές, τούτο δεν θα ονομαζόταν «κοινωνική εργασία» αλλά… ΚΑΤΕΡΓΟ! Αυτά είναι τα θαυμαστά επιτεύγματα της γερμανικής εποπτείας-συμβουλευτικής πάνω στους Δήμους. Διαστρέφουν την προνοιακή πολιτική και την αντιμετώπιση της εργασίας, σε ευκαιρία για απλήρωτη εργασία και σκληρή εκμετάλλευση. Αίσχος και ντροπή για την πρωτοβουλία, και για τους δημάρχους που συνεργάζονται ή εμπλέκονται σε αυτήν την ιστορία.

Τι άραγε έχει να πει ο κ. Μπουτάρης για όλα αυτά; Ή μήπως δεν ιδρώνει τ’ αυτί του «ανεξάρτητου-ατσαλάκωτου» εκτελεστή της πολιτικής του κατεστημένου; Εξ άλλου τι είναι πέντε δέκα τέτοια προγράμματα μπροστά σε μερικές φωτογραφίες δίπλα στους πραγματικούς άρχοντες του τόπου;

menoumethess_550_300_pix

Μένουμε Θεσσαλονίκη

«Ούτε φυγή – Ούτε υποταγή»

 menoumethess@gmail.com | @menoumethess

http://www.menoumethess.wordpress.com

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ελληνογερμανική Συνέλευση Συνεργασίας: Οργανώνοντας τα σύγχρονα κάτεργα!

  1. Στην βασική σας θέση, ότι δλδ δεν κάνει απολύτως τίποτα το συγκεκριμένο γραφείο, έχετε απόλυτο δίκιο.
    Αυτό που παραβλέπετε όμως στην ανακοίνωση που σχολιάζετε είναι ότι η όλη δράση είναι *εθελοντική*. Ο εθελοντισμός πουθενά στον κόσμο δεν πληρώνεται, εκτός ίσως από την Ελλάδα στις καλές εποχές.
    Το πρόβλημα είναι ποιος ηλίθιος επέλεξε αυτού του είδους τις δράσεις ως λύσεις ανεργίας. Αν κάποιος ήθελε να κάνει εθελοντική εργασία στην Γερμανία δεν χρειαζότανε την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Επίσης η εθελοντική εργασία δεν είναι ποτέ full time κάτι που σημαίνει ότι απευθύνοντε σε κατοίκους της Γερμανίας που έχουν τουλάχιστον κάποιο τρόπο να επιβιώσουν είτε από minijob είτε μέσω του επιδόματος HarzIV οποιοσδήποτε άλλος θα πρέπει να «επιδοτήσει» την παραμονή του βοηθώντας την ευαγγελική εκκλησία, η οποία για το κοινωνικό της έργο πληρώνεται κανονικότατα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s